Lava Grill Burger , Sri Serdang ft Blogger

6:06 PM Yanty Lee 24 Comments


Salam u olls , 

Selasa lepas bersamaan 16 April 2013 , Ty dan geng whatsapp aka blogger selamat sampai ke destinasi yang ingin dituju. Yeah , melantak time bersama mereka. Walaupun banyak rintangan dan dugaan yang perlu ditempuhi untuk ke destinasi , makan malam kami sememangnya tidak menghampakan.

Kecelaruan identiti berlaku , syukur Alhamdulillah , semuanya selamat. Walaupun ditinggalkan gara² Najeeb yang lewat atas urusan pejabat dan tidak lupa juga yang jauh ketinggalan di belakang , my mama & papa - Kak Sue Izza & Abang Eddy. 

Korang , sorry cheq drive serupa pelumba F1.

Alkisahnya , dulu nya tauke Lava Grill Burger bertapak di sebuah restoran mamak ; Restoran Bismillah di Serdang juga tapi dengan perkembangan perniagaan yang meluas dan bertambah maju , Mamu Razman telah  membuka cawangan dan restorannya sendiri di Sri Serdang berhampiran dengan Balai Polis dan Pusat Pakaian Hari - Hari. Dekat juga dengan SK Sri Serdang.

Siapa yang familiar dengan area ni , dan suka melepak area ni , Ty rasa landmark yang senang korang nak agak port Lava Grill Burger beroperasi adalah berhampiran dengan Restoran Maulana, Serdang.

Seperti di enrty lama , memang superb marvelous yummeyh. Meh reramai terliur dengan gambar² pula. Eh..

Lava Double Beef Cheese + Fun Fries
(bukan French Fries ke?)

Antara burger we olls , u olls!

Lava Single Chicken Super Cheezy
- Unbelievable Qaseh yang kurus kering melidi boleh habiskan her portion , but mine , abang Eddy yang habiskan. - 

Isi Ayam yang di - grill - kan

Simple menu


Najeeb snap this ; while the preparation - grill it not burn it.

Camwhore is a MUST ! Ye la kan , sementara chef² meng-grill daging lembu & kambing juga ayam kami semua , semua sibuk dengan gadjet masing² selain melayan si ciut miut Qhaliff. 

i HEART 'em

Hor ni , semua dah berpunya belaka , adop chance.
Ahaks.

 Harus lah CUTE , Qaseh and u olls.
xpayah nak wek wek sangat , ingat lu baguih sangat ke? 
Opppsss.

Di hadapan restoran : Sebelum balik ; bergambar lagi . 
Thank You Mamu tolong snap pic we olls.

Buat u olls , singgah la ke restoran Mamu Razman - Lava Grill Burger dan nikmatilah sendiri semua hidangan yang disediakan  , bukan sahaja burger bakar / grill tetapi menu baru seperti western food pun ada ; Lamb Chop , Fillet Steak , Chicken Chop , Fish & Chips dsb. Pasti terangkat punya. Seperti tagline nya ; "Alang² Makan Biar Puas". Gitew u olls , 

Singgah hokayh u olls !

Alamat :
Restoran Lava Grill Burger,
No. 15-1, Jalan 18/33A,
Taman Sri Serdang,
43300 Seri Kembangan,
Selangor.


24 comments:

  1. Assalamualaikum Ty, sedapnya! terliur sheila tengok. hahahaha nanti nak try juga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila² try , jangan tak pi - rugi ooo

      Delete
  2. bestnya. tak sempat lagi try burger bakar. tsk... btw, baru follow sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup , best². Nanti bila free sempatkan diri ke restoran ni dan cuba. TQ follow. =)

      Delete
  3. rasa lapaq teruih tgk gmbaq2 neh....heehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hik Hik .. mmg motif large kan pic nk bgi terliur n rasa lapaq. ahaks.

      Delete
  4. Om nom nom! Craving for burgerrrrrrrrs :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Come over Serdang and try this , bet U'll love it dear.

      Delete
  5. terima kasih tegur.....saya sendiri tak perasan....nak kena ckp kat budak2 nie ubah balik menu FUN FRIES ke FRENCH FRIES hehehehe.....thank you.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. No prob , boleh je guna , satu kelainan. =)

      Delete
  6. nampak sedap jer... tunggu pas sakit gigi baru nak terjah sini!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lorh sakit gigi ke. Ty dh rs skt n operate bgai last year. Nnt ajk si dia pergi taw.

      Delete
  7. assalamualaikum yan...sedapnya tengok buat perut jadi lapar ni...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam mama.

      Meh la turun. Gathering reramai.

      Delete
  8. Boleh try nantilah Ty...macam sodap je..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti bagi komen tau, mesti suka punya la.

      Delete
  9. Lunch ni akk nk g yg kat taman warisan tu :p

    ReplyDelete
  10. Bestnya makan-makan bersama rakan2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best bro , in sha allah one fine day we will meet up , yeah?

      Delete
  11. Replies
    1. Abang! Bukan xnak ajak , Ty pun orang yang ajak la. Next time kita gathering kita2. Sayangnya xdapat join kt Times esok.

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen