Chinese Muslim Restaurant , Penang

7:00 AM Yanty Lee 8 Comments

Salam u olls , 

Let's food travel !

Everyone will say this , "I miss my hometown foods!" 
Betul tak? So do I.

Berasal dari mana pun kita di pelusuk Malaysia , taste of the food memang berbeza dengan pelbagai menu makanan dari setiap negeri.

Pulau Pinang aka Penang , my lovely hometown. A place where is heaven of food I guess.

Balik je Penang , planning memang macam² la plan nak ke sana ke sini. Kali ni , kawan kepada mak cik saudara Ty yang memang rapat dengan Ty dan semua ahli keluarga juga ada ajak keluar sebab dia seorang je di rumah memandangkan mak cik dan yang lain² outstation.

We went for bowling!

LONGKANG! Owh naah , sangat tak hokayh , dah terror sekarang , lepaskan geram once throw and roll the ball to hits the pin off


Sesudah lepas geram di Sunshine Bowling , Kak Ita bawa Ty dan adik Ty pergi makan malam ala² chinese food di Chinese Muslim Restaurant , D'Piazza Mall , Penang.

Sotong Goreng Ranggup

Brokoli Goreng


Nasi Goreng Yang Zhou

Koay Teow Goreng Masakan Laut

Terliuq dak?
Sedap dan secukup rasa.


CMR China Muslim Restoran

Address : D'Piazza Mall, 70-01-12A & 14, Jalan Mahsuri, 11950, Bayan Baru, Penang.
Phone  :04-644 3718


8 comments:

  1. alamkkk.. jauh lak dkna nak ke penang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee hee , nanti buleh bercuti dengan future hubby.

      Delete
  2. i love chinese food especially yang halal.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Of course la the one yang halal dear . Owh Wan Tan I miss It!

      Delete
  3. Waaaaa sedapnyer... Semuanya nampak menggiurkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat tapi gambar dalam website x.

      Delete
  4. suka makan tengok makanan chinease. menyelerakan. sempat merasa kat restoran Abdullah chan bangi beberapa kali. memang best

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen