Spontaneous Thursday - Bukan

3:00 AM Yanty Lee 16 Comments


"Bercinta bertahun sekalipun,kalau dah tertulis yang dia BUKAN jodoh kita walau kita menangis air mata darah sekalipun ,dia tetap bukan milik kita ,jadi redha lah dengan stiap perancangan ALLAH SWT kerana perancanganNYA yang terbaik."

16 comments:

  1. hmmm...
    benda beginilah yang saya tak inginkan berlaku..
    takut sangat..
    bayangkan bercinta bertahun-tahun, tapi last-last putus juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah xde jodoh nak buat macam mana Herma , daripada teruskan dengan hidup dgn penipuan lagi seksa kan.

      Delete
  2. jodoh adalah urusan Tuhan, tapi kalo dah jodoh, memang tak ke mana.. cuma kita takkan tahu siapa jodoh kita.. usaha dan doa adalah yg terbaik, mudah2-an org yg kita temui tu adalah jodoh yg terbaik utk kita..
    *cik FS kalo dah cakap soal ni, berjela kot, haha*

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyAllah ty akan doa yg dpt nnt tu bukan penipu guna nama Allah konon smbhyang tgh mlm la nmpk.kita ni jdh dia...sdgkan 1 keturunan solat..mgaji..ajar lagi...tpi permainkan nama Allah n suruhan Nya yg xbuat sbb nk menipu..

      Delete
  3. jodoh ditangan DIA kan .. cr cintaNya , i'allah ..jumpa cinta manusia :)

    ReplyDelete
  4. soal jodoh di luar kemampuan kite... redho jelaa :)
    heehe

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum...


    saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

    anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya. byk info menarik boleh dikongsi bersama.

    happy blogging :-)


    regards,
    BLADE H

    ReplyDelete
  6. Setuju.. Kalau kita usaha mcm mana sekalipun kalau buakn jodoh kita.. terap bukan jodoh kita.. :)

    ReplyDelete
  7. jadi, bersedialah untuk semua itu :)

    ReplyDelete
  8. Ty.... macam frust je ty.....sedih jugak tu...sob...sob.... nak yg tu jugakkan!!! he..he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. frust...hurm rasa bagus kot ty xnak pun la org yg tak kenal erti hargai. Ty rasa lega sekrang.. hehe

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen