Birthday at Black Canyon , Alamanda

6:00 PM Yanty Lee 2 Comments

Salam  u olls ,

Rabu lepas , 26hb September - hari jadi kepada auntie  Ty merangkap adik kepada mummy Ty. Ty panggil dia ; Mama. Kebetulan dia datang ke Putrajaya untuk urusan kerja dan tumpang di rumah Ty.

Ty memang sangat sibuk dengan kerja di office  dan memang sempat jumpa pun malam ja. Cuma di hari istimewa dia , mummy Ty ajak gi sambut kecil-kecilan among us tapi Ty agak tertekan juga la dengan kekangan masa dan kerja jadi Ty minta mereka balik rumah lepas kerja dan bersiap dulu. Lepas dah siap semua baru jemput Ty di office. Dalam pukul 8 lebih juga baru depa jemput , kerja? Ty bawa balik u olls mana nak sempat habis. Sedihnya terkejut hp berbunyi , Ty dari nak save data , Ty tertekan "NO". Oh tidak! Dugaan.

Kepala agak serabut tapi diam ja dalam kereta , mummy  bawa kami ke Alamanda. Ty kena pergi beli kek dan akan jumpa depa kat Black Canyon , mummy teringin nak try makan kat situ. Port restoran ni sangat sesuai la nak buat surprise sebab mummy duduk kat dalam dan hujung dan mama tak menghadap ke arah Ty nak masuk ke kedai makan ni. Ty sempat la bagi kek tu kat pelayan dan pesan lepas dah serve makan baru bawakan kek tu.

Dinner yang ringan dan simple  ;









Lepas makan dan celebrate , kami pun balik. Huh hari yang sangat lebih apa - apa pun semoga mama bahagia dan panjang umur. Amin.

2 comments:

  1. Replies
    1. Ïzz, kek tu mmg sedap...duit nk byr tu pun sedap gak la kan... hihi

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen