Journey 2 : The Mysterious Island

8:35 PM Yanty Lee 5 Comments

Okay , ladies & gentlemen.
Untuk tahun 2012 ini , korang dah layan wayang apa di panggung?

Meh sini baca apa yang nak direview pendapat aku base on the movie yang aku tengok dalam tahun 2012.

Journey 2 : The Mysterious Island

Barisan pelakon yang telah menjayakan movie  iniDwayne Johnson, Michael Caine, Josh Hutcherson, Luis Guzman, Vanessa Hudgens, Kristin Davis

Ringkasan sepanjang movie ditayangkanYoung Sean Anderson telah menerima isyarat kecemasan berkod dari sebuah pulau misteri di mana pulau tidak pernah wujud yang dipercayai oleh semua orang.Ia adalah tempat hidupan pelik, gunung emas, gunung berapi maut, dan lebih daripada satu rahsia yang menakjubkan. Tidak dapat menghalangnya daripada pergi, bapa tiri baru Sean, Hank (Dwayne Johnson aka The Rock), menyertai usaha mencari bersama ke tempat tersebut. Bersama-sama dengan juruterbang helikopter (Luis Guzman) dan yang indah, kuat semangat anak perempuan (Vanessa Hudgens), mereka yang dinyatakan untuk mencari pulau ini, usaha yang cekal Sean telah berjaya sampai ke pulau misteri tersebut dengan terhempasnya helikopter yang mereka naiki dan Sean juga telah membuktikan serta menyelamatkan penghuni tunggal aka  datuk kepada Sean dan semangat berpasukan serta kepercayaan antara satu sama lain , mereka berusaha untuk melarikan diri sebelum pulau tersebut musnah ditenggelami Lautan Pasifik dan mengebumikan khazanah yang selama-lamanya .

Rating star : Fulled 5! 

Untuk makluman semua , movie  ni Yanty tonton 2X ! Dengan insan tersayang di Alamanda dan juga dengan BFF , Ika & Wani di Queensbay Mall , Penang dengan tayang 3D. Best sangat cerita ini tak terungkap dengan kata - kata. Rugi tak tengok. Romantik - Komedi - Silaturahim antara keluarga - semua la. Everything is in one movie. 

5 comments:

  1. uiyoo...best betul eh...hm, xsempat tengok lagi cite ni...mesti gambar dia superb kan..

    ReplyDelete
  2. KakiWayang: Best sgt! Tak rasa menyesal tengok 3D plak di Penang.

    ReplyDelete
  3. sgt bezzz cite ni
    rasa nk tgk lagi

    ReplyDelete
  4. MZ:Harus tengok!


    Nana:tu la sebab Yanty tak menyesal tengok 2X .

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen