Janji Tinggal Janji - Rokok

12:04 PM Yanty Lee 2 Comments



OK 1stly, dah lama tak update tapi sebab kecewa dan tak tahu nak luah pada siapa so nampaknya blog la mangsa nya.


Rokok? Perlu ke isap rokok? Guys,give me 1 good reason!!
Walaupun aku ni bukan bertudung-sola 5hr sehari-bab agama ku rasa still aku tahu mana haram mana tak!
Al-kisahnya, "BUKANKAH 'ROKOK' ITU HARAM DI SISI UNDANG-UNDANG DAN APATAHLAGI PADA AGAMA KITA-ISLAM?"

Masa dah jatuh sakit, kononnya aku "CUBA" berhenti. Tapi sekarang "CUBA" cari ayat+jalan untuk MENIPU yang mana ada isap rokok , lepak dengan kawan je...maka bau tu pun terlekat... kalau secara relevannya lekat di baju je KAN? tapi kenapa di jari jemari jugak? 

Sangat kecewa! Pantang keturunan keluarga aku yang isap rokok nie... sbb kami hidup URBAN! Mak aku lak Ketua Jururawat Cardiologi - Bhgian Jantung!! Kadang2 perokok ni 100 kali kata apa pun tak de guna diam n menyakitkan hati. 

Kalau HUSBAND / BOYFRIEND korang perokok tegar, korang tu cepat2 la beramal dgn tuhan. Ajal korang tu sebab dierorg la! Kalau korang perempuan jenis hisap rokok jugak, hmmm...bagus la tu buat benda haram, sama2 mati!

Kalau nak p CLUBBING xleh ,minum ARAK xleh, pakai SeXY xleh..siap suruh pakai tudung, berubah... katanya..... pandai lak hal agama! HARAM tu semua...tp ROKOK tu SUNAT ke? WAJIB ke? HARUS ke? 

Tolong la fikir sikit. dah la amik benda haram , lepas tu menipu plak! 2 benda dah dapat DOSA!

2 comments:

  1. sapa ni yanti?
    adakah aku kenal? hohoho

    ReplyDelete
  2. @n!da: Kenai & xkenai pun ada.. masalah org cmni.. apa2pun i hate smokers!

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen