BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH

10:52 PM Yanty Lee 2 Comments


[image[3].png]

Otai Ben Ashaari bikin SEGMEN lagi! 
*terlepas BANYAK sudah segmen kerana K-E-R-J-A*
SEGMEN kali nie sangat the best ;
KENANG MASA SEKOLAH
Yanty akan kongsi suka & duka ketika di sekolah rendah & menengah !

SEKOLAH RENDAH :
  • Darjah 1      : Masih minum botol susu! Oppss kantoi sudah kan?kan? Siap sebelum turun kereta & line up before the bell rings .. 
  • Darjah 2      : Cikgu COMPLAIN kat daddy cool ku yang aku nie sangat pendiam.. GILER,kan?
  • Darjah 3      : Exam PTS? Pernah dengar x? Exam leh lompat nek Darjah 5 terus tu. I xtaw pon ada exam PTS tapi tertiba datang sekolah terus duduk amik periksaan PTS.. LOL
  • Darjah 4      : (tak pass ler PTS bab tu de tangge ni) Tok Yah;nenek tua yg jaga Yanty dari lahir ke dunia nie bawa diri dari rumah sebab perselisihan faham dengan daddy&mummy- satu kehilangan ketika tue. 
  • Darjah 5      : Mula jadi nakal ,lik sekolah je lesap sampai dipanggil balik baru tau mana rumah..main tak ingat dunia. Zaman basikal - badminton - yoyo..mcm2 beb gua bilang sama lu!
  • Darjah 6      : UPSR? Takde ye study langsung , orang lain pulun study tapi I pulun Ko-Kurikulum ; netball,volleyball,olahraga..
SEKOLAH MENENGAH :
  • Tingkatan 1  : Tangkap muat cintan hoho! ....Jeng Jeng Jeng... CINTA MONYET!
  • Tingkatan 2  : Gila Miroslav Klose sampaikan semua buku rampaian dibalut dengan gambar team bola Germany dan lain2 dari keratan akhbar The Star - World Cup 2002!
  • Tingkatan 3  : Sedih 1st sekolah , me alone! Member2 lain terpecah class! I'm in the 3rd class! Classmate yang OMG~~~Asal cikgu meeting je sure aku hilang cari geng.
  • Tingkatan 4  : Menangis kot mechanical pencil transparent ku terjatuh dalam lubang tangki sinki kat lab
  • Tingkatan 5  : "Half-Day" sebab bestfren datang dr KEDAH so daddy pakat amik me kata period pain then lik umah siap2 si bestfren jemput di rumah n lepak di Gurney Plaza tgk movie - Gol N Gincu percaya tak kami berdua je dalam panggung! Terserempak dgn cikgu alamak checkmate sudah!
SEKOLAH MENENGAH EXTRA:
  • Tingkatan 6 Rendah : Sangat baik! Tak de masalah
  • Tingkatan 6 Atas     : EX bf yg GILA n JELES sebab me dah berpunya lain after he left me - serang di sekolah teruk spoilt my reputation at school , OK! DAMN it!
Okay, setakat ni je Yanty dapat kongsi dengan semua.Terlalu banyak kenalan manis & pahit.
HOPE WHO EVER DID DROP BY N READ THIS WILL ENJOY,THANK YOU!
Mungkin in person lebih syiok berce-cerita kenangan semua ni. 
Kadangkala memang terasa 
"I wish to be a student still for not thinking of all this nonsense working n hard tasks of life"
Argh menyesal tak belajar betul2 n study je kat UiTM dari sit for STPM if tak leh dapat tajaan JPA dari pada now me yang in-charge tajaan student , hurm..
No Matter What Life Must Goes On With The Flow & Fate That God Decide For Me , You & Everyone!

OK g-t-g!
b.u.b.y.e
(502  patah perkataan)

2 comments:

  1. cakk cakk..hehe teringat zaman sekolah, singgah dari blog abg ben ! jom vote abg ben kat sini :)

    http://alyaesprezzo.blogspot.com/2011/04/vote-ben-ashaari.html

    ReplyDelete
  2. singgah dr blog abg ben & follow.. :)

    zaman sekolah paling best kan? ^^

    kalau rajin singgah la..

    http://akupunyacita.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen