Minggu Keempat- Bermula Kemucak Program Jom Kurus 1 Malaysia Musim Ke-10 Dengan Coach Cem

12:00 AM Yanty Lee 28 Comments


Salam uolls ,

Minggu ini Ty tak berapa sihat , tapi Ty gagah juga nak pi sebab 2 minggu terakhir Ty takkan dapat sertai lagi mereka. Sedih.

FITNESS KAD TERUP
Fuh , memang kena kuat dan cekal dari mental ke fizikal bila sesi workout fitness berdasar kad terup ini. Caranya setiap ahli kumpulan akan ke hadapan untuk pilih kad , pilihan kad itu bergantung kepada pada corak dan masing - masing ada workout fitness yang telah ditetapkan. 

Kad yang hardcore kad besar - besar macam King , Queen etc.


Burpees oi!

Alamak lentik pula masa cooling down

Handball

Okay ini satu lagi permainan yang Ty tak tahu juga. Tapi bila main , ada la sikit kombinasi daripada permainan basketball & netball. Game ni ada goalkepper dah macam futsal pun iye. Apapun Ty enjoy gila main game ni. Tak padan dengan demam , lupa diri sat uolls. Tercarut habis bila asyik kena tackle dengan si Zati.

Terbukti bila lensa capture moment Zati memang suka cari pasal.
Haifa @ Mak Tiri - Kapten Team Hot memang paling havoc and produktif

Gambar terakhir Ty dengan #Kohadox - #TeamCyberPutra

Turun 1 kg !

Ahahahaa.. Muka berlagak nak mampus sebab sebelum mula main Handball , seperti biasalah uolls mesti ada sesi timbangan pada setiap pagi Ahad. Degil , demam pun mai juga sebab dah tahu memang tak dapat komit untuk minggu kelima juga minggu terakhir. Urusan peribadi kononnya.

Alhamdulillah , turun dari 59.5 kg ke 58.5 kg.

Jadi la kan , budak demam tibai bubur moi oi siap teringin nasi kerabu , pelik demam dekat 9 hari mengidam bukan - bukan. Walaupun demam , Ty sibuk dengan training Bola Tampar dan Badminton jadi ada la juga keluarkan peluh sikit.

Sedihnya , Ty tak dapat join sampai akhir program ; . Tapi masih kekal pengambilan makanan dan exercise juga cuma tak timbang ja. Sebab tak ada penimbang. KPI Ty perlu sampai cecah atleast 56.3kg , walaupun BMI Ty di paras NORMAL.

TAPI mampu ke Ty maintain selepas tamat sesi program ni? 
Tolong tegur Ty kalau nampak gemuk ye uolls , apatahlagi kedarah cam bela saka.

28 comments:

  1. ye kak ty dh kurus. burpes tu mcm mana .. menonggeng ke

    ReplyDelete
  2. jelesnya dengan korang.. lepas bsalin nanti kena kuat bpantang ni. nak slim cantik cam ty jugak..

    ReplyDelete
  3. Wow..bestla badan dah ringan..jeles ai

    ReplyDelete
  4. PEHH aktiviti paduuu jk1m putrajaya ni

    ReplyDelete
  5. Dh ada penurunan. teruskan usaha ya Ty.

    ReplyDelete
  6. Dah nampak kurus sikit Ty. Terbaik

    ReplyDelete
  7. Fuyoo dahh tuyuh dah dia.. go ty go go go .. ahkak support dari belakang tepi kiri tepi kanan dan jugak depan..hahhaa

    ReplyDelete
  8. Bagus la program cam ni,dr join benda2 tak berfaedah tu

    ReplyDelete
  9. Comel kad fitnesS tu .. jom makan kfry chicken dapnyee

    ReplyDelete
  10. Baguslah program ni. Semua yang join berjaya kurus! Jelesnyaaaa..

    ReplyDelete
  11. Bagus program macam ni... Memupuk semangat bersukan dan jaga kesihatan. Kurus tu bonus!

    ReplyDelete
  12. Eh hari tu nampak kurus je 😉👍🏼

    Menarik betul senaman berdasarkan daun terup. First time dengar. Anyway, mmg satu seksaan betul nak kurus nie kan. Kalau ada program utk gemokkan badan tolong halo-halo yer 😆

    ReplyDelete
  13. Eh? Bukan kau dah memang kurus ke? Aku ni yang patut masuk program macam ni.

    Teringin la nak join program kurus ni. Supaya dapat juga motivasi untuk kurus tu.

    ReplyDelete
  14. Yanty bkn dh kurus ke.. nkkurus lg ke. Tp klu tuk stamina mmg bgus kan

    ReplyDelete
  15. 56kg sama berat ngan akak dh tu..itupun akak rasa macam gemuk sgt dh..akak rasa ty dh ok dh macam tu..x mo kurus sgt..setakat utk maintain stamina shud be ok kot ty

    ReplyDelete
  16. Wah baru tau ada fitness kad terup. Nampak menarik!! Moga tercapai berat ideal yanty. Memang nampak bagus fitness macam ni.

    ReplyDelete
  17. Wah kurus dah tu ty. Tahniah.

    Nampak menarik work out berdasarkan daun terup tu. Tp pada yang buat azab lah sikit ye. Nampak mcm tak demam je ty masa main handball tu. Confirm sihat lepas sukan tu kan.

    ReplyDelete
  18. Insha Allah moga tercapai berat idaman Ty. Moga cepat kebah demamnya...

    ReplyDelete
  19. bersenam berasakan kad terup? nampak kelainan dia. Apa pun asalkan aktiviti tu sihat siapa jer nak halangkan. semoga kekal cergas. teruskan aktiviti seperti ini. #done follow blog sis :)

    ReplyDelete
  20. untunglah turun 1KG hahahahaha. gigih ha tak nak makan itu tak nak makan ini tak nak minum air berwarna lah. hahaha ingat turun sepuloh kiloooo haha eh

    ReplyDelete
  21. Kak Ty, yani ada baju tu jugak :D. Nampak je macam senang nak workout, tp susah.

    ReplyDelete
  22. Wah bestnya Ty dah mula buat aktviti sihat ni untuk kurus. Saya belum satrt lg.memang nekad nak kuruskan badan nih

    ReplyDelete
  23. Bestnya aktiviti macam ni banyak. Selain sibuk keraskan otot. Elok ada aktiviti sukan camni. Baru lah syok. Tak terasa sangat tekananan nak slim. Haha

    ReplyDelete
  24. Seronoknya ada pernezaan berat.airah ni memang kena aktif semula la berat makin naik nak bersenam pun malas

    ReplyDelete
  25. Banyak perubahan yg blh nmpk drpd gmbr. Tahniah!

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen