Minggu Ketiga - Tak Patah Semangat Di Program Jom Kurus 1 Malaysia Musim Ke-10 Dengan Coach Cem

1:00 AM Yanty Lee 17 Comments


Salm uolls ,


Sesi Lari Gegeli
Kali ni kami bertukar tempat pula , berkumpul di Bulatan Dataran Gemilang. Seperti biasa sesi panas badan terlebih dahulu sebelum sesi geli-geli bermula.


Bergeli - gelian dengan jog ke kawasan berhampiran dengan Jambatan Emas untuk kerahan senaman paling geli katanya. Sambung pula main zombie , ntah apa-apa aje la main yang kiterorg main. 


20X Squat
20X Push Up
20X Frogers
20X Burpees

Fuh ketaq segala otot dalam badan oi. Dengan surface kat situ licin , lagi buat rasa penat nak stay stick buat semua ni. Sambung berlari menuju betul - betul bawah jambatan.


Ok , itu bukan sekadar plank ye uolls. Masing - masing ada pasangan , dalam keadaan tengah plank kena alert dengan command dari Coach Cem untuk touch apa. Di mana sebelah tangan kena sentuh la hidung ke , bahu ke , lutut ke , pipi kawan ke dan paling kejam grab away botol air depan mata. Part ni Ty rasa serba salah sebab Ty pulun rampas botol kaw - kaw.

Nak kuruskan perut , sila buat exercise ni. Ahaks!


Sambung lari dari Jambatan Emas ke Dataran Gemilang dan cooling down sebelum tamat sesi. Esoknya penentuan yang mengerunkan - sesi timbang.


Muka tak berapa happy , muka tak cukup tidur gara - gara keluar melayan kawan baik sambut hari jadi. Gara -gara tidur pukul 4 pagi dan bangun 6.30 pagi untuk sesi timbang , maka hancurlah bacaan pada penimbang. 59.5kg saja. Okay maka nak kurus kalau stress , tak cukup tidur maka tidak akan berhasil walaupun workout dan jaga makan. Tips ni tips , uolls!

Minggu ketiga ni memang agak tak boleh terima dek akal Ty, tapi Ty tak putus asa sikit pun. 

Dodgeball
Buat pertama kali seumur hidup , Ty tahu kewujudan game ini. 


Main redah je la , tak pandai pun tapi atleast Ty belajar satu permainan baru. Sampai tergolek jatuh di buatnya. Untuk tidak mahu ada kecederaan terlampau , Ty layankan aje diaorang dan memang kagum dengan masing - masing yang sangatlah berbakat.

Dapat tak Ty turun kg minggu seterusnya? Dan game apa pula Ty belajar main , bacakan nanti.

17 comments:

  1. bestkan.... rindu nak bersukan ramai ramai mcm ni lagi..... nak join lagi lepas nih ..

    ReplyDelete
  2. Pasni dah boleh melaram ngan kebaya okey..makin kurus dah tu akak tgk..jumpa br ni kat setiu pon dah kuruh..

    ReplyDelete
  3. The best program i have ever joined

    ReplyDelete
  4. bestnyer game macam ni.Takpe ty sihat yang utama.Kurus kemudian.. insyallah.

    ReplyDelete
  5. Betul tu, tidur yang cukup penting. Tapi akak selalu tak cukup tidur, sebab tulah payah nak lost banyak kg. Haishhh!

    ReplyDelete
  6. Lama x jumpa ty, lepas ni jumpa mesti kuruss nii. Good Luck ty!

    ReplyDelete
  7. Peeweeet slim la awak jumpa nanti

    ReplyDelete
  8. Syoknya main dodgebaball tuuu..

    ReplyDelete
  9. btul, rest kena cukup walau workout cmne skalipun. air pun penting. cm bes plak nak suh laki join ni. hehehehe

    ReplyDelete
  10. Bestnya kurus tapi yang tak bestnya nak exercise tu hahha....
    Yanti dah kurus apa sekarang ni...nak slim lagi ek

    ReplyDelete
  11. chaiyok chaiyok teruskan usahamu!

    ReplyDelete
  12. Bestnya Ty! Hahahahaa oitt makin slim lah

    ReplyDelete
  13. 200x squat ? fuhhh tabik betul la

    ReplyDelete
  14. sis cannot lah sis. penat hahahaha

    ReplyDelete
  15. Perghh lepas squat tak rasa punggung dah esoknya XD

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen