Rindu Main Bola Tampar

10:15 PM Yanty Lee 2 Comments


Salam u olls ,


Kisahnya gambar atas ni , hari Sabtu bersamaan 12 Nov 2016. Ty dengan geng sebahagian di pejabat join Pertandingan Bola Tampar Antara Bahagian JPA 2016. Gitchew u olls.

Antara game yang Ty tunggu - tunggu sebab rindu sangat zaman sekolah dulu. Teringat tiap - tiap hari ada latihan dengan skip class. Waktu PJ pun sibuk main juga. Pagi petang latihan , silih berganti dengan bola jaring juga. Aktif berbenor la. Masuk sekolah menengah dengan hoki pula. Pergh.

Training kaw - kaw. Salah je ada la denda dari coach. Masuk pertandingan , bukan nak berlagak tapi mesti menang. Sebab tu kena torture , kena harum nama sekolah. Gila tak bangga dari sekolah CGL.


Lain ceritanya pula dengan sekarang yang dah di alam pekerjaan. Bahagian yang Ty kerja ni , tak ada yang aktif dan berminat sangat bersukan terutamanya golongan perempuan la. Memang tak best , honestly that's the feeling. 

Dan setiap kali ada game , baru kalut cari orang. Sudah semestinya muka yang sama dan tak boleh blah , satu Unit itu aja la tibai habis semua game. Walhal berbelas puluh unit ada di bahagian. Menang? Sekadar syiok sendiri , sekadar penyertaan. Isi SKT / LNPT. HaHaHa.


Kali ni , betul - betuk gamble. No training , no coach , no manager. And supporter too. Sendiri pergi , main dan urus. Semua yang ada terkejut dengan kami sebab takda semua tu dan wakil bahagian cuma kategori perempuan tanpa lelaki. Please kagum!

Hari kejadian , baru jumpa face-to-face team-mate. Dan semua baru kenal rupa betul bola tampar dan cara serve , spike , dig , kick , tanduk. Power. Sangat kagum dan we really enjoy and had fun during the game. Hari tu baru hari training kami tapi rasa the team did so well. Certain time , leading.


Happy! Kalah sekalipun its worth it for me yang lama sangat rindu gila teringin nak main. Mereka yang first time main , spirit nak score eventho tahu mustahil nak menang tu memang best. Konon tak reti serve , semua lepas! Suka sangat , no pressure.


Sakit tangan sebab my girls salah tektik , mengadu sakit tapi they still playing well. Serba salah sangat , mampu minta tuamkan dengan ais then bandage. As for me , lenguh badan je. Sakit celah kangkang sebab main sepak kekdahnya. Dan kami balik dengan muka yang gila sunburn. Redha janji semua happy. Next year cuba lagi nasib.

How I wish to play back with my schoolmate team. Aint it going to be damn awesome?! Arghh , rindunya!

2 comments:

  1. sekarang rindu lagi ke dengan bola tampar.
    bola tampar pantai pun bagus.

    from:
    http://biarlembuyangjadilembu.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. sekarang rindu lagi ke dengan bola tampar.
    bola tampar pantai pun bagus.

    from:
    http://biarlembuyangjadilembu.blogspot.com

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen