SONGKRUN Water Run 2016

7:30 AM Yanty Lee 3 Comments

Salam u olls,

Walaupun tak berapa in good condition , Ty gagahi juga ikut geng blogger ke Songkrun Water Run - 5km dekat Sepang International Circuit. Sampai ja memang terpaku sebab ramai nya orang. Bertambah semangat terus sedangkan orang lain mungkin selesa lagi enak dibuai mimpi indah pada hari cuti. It's Sunday morning babeh.



Eksaited tu tak terasa lagi pada awalnya. Tapi bila dah dapat Water Gun dengan wristband as a shooter tu terus cam nak shoot je sekoq - sekoq. Lucky me dapat the gun ada yang tak ada. Memang mangsa keadaan la mereka sekalian.



Seronok! Kalau masa kecik - kecik , mampu menyibuk nak cuci kereta mummy daddy je. Cuci la sangat kan ? Hakikatnya lebih kepada main air sampai lencun. Ni dah besar kerbau kata orang , mampu join event aktiviti camni je la. Bukan wet party pun. LOL.



Mana tak seronoknya , we guys get wet before the run started. Apatahlagi , masa nak isi air dalam gun , brader bomba dah tala air hos kat semua. Coolnya , dengan runner yang tak kenal pun sama menggila. Tembak siap kejar lagi.


5km tak terasa. Tak de pemenang. Semua enjoy shooting one another all the way. Dan setiap 1km , ada pit stop check point yang mana disediakan air mineral dan tempat isi air untuk water gun.

Comel tak medal duckkie I?

Cuaca memang panas terik. It's 39°©. Mencabar sangat. Dah bertukar tona warna kulit kami semua. Tapi fun cumanya penganjur patut letgo the run awal. Bahaya tuk orang yang tak tahan dengan cuaca panas.

In sha Allah , next year kalau masih berkesempatan mesti join.

3 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen