Kemeriahan Strike Against Bowling Tournament Kelab Blogger Ben Ashaari Tajaan K.Roger's Butter Cookies

12:49 PM Yanty Lee 13 Comments

Salam uolls ,

Jumaat malam Sabtu , bergegas la seorang Ty balik kerja kononnya nak siapkan apa2 yang boleh buat kunyah-kunyah berbuka sebelum gerak ke Bangi Gateway. Tapi 5.15pm pun masih tak kuar dari parking gara-gara kereta kena blocked.

Berbuka ke piknik ke nak men bowling?

Seghupa lipas kudung , siapkan makanan nak dijamah berbuka puasa nanti dengan diri sendiri. 6.30pm bertolak ke Bangi tanpa secalit make up touch up. Natural beauty konon sedangkan cam orang tak sihat.


Jejak je Ampang Bowling , Bangi Gateway dah nampak geng - geng KBBA 9 dengan suasana riuh as usual. Ty terus dapatkan baju,kasut dan cabut undi group. Group Gagak sekali dengan veteran - veteran ; PCL , Kak Long Saidila dan Abah Huszaini.


Sambil main , sambil ngap cookies yang K.Roger's sediakan dengan unlimited. Makan baru bertenaga nak score strike / spare. Kelakar pula rasa tapi itulah hakikatnya. Lepas penat kerja layan bowling hilang la sikit rasa tu tapi mata tetap dah kuyu sepet rupanya dah pukul 11 lebih. Tapi baru nak ke 3rd game. Fuh! Tercabut tangan cheq.


Semangat tengok blogger lain , sampaikan lupa diri. Anak-anak pun sama seronok tengok mak ayah naik seyh. Sampaikan dah tak hirau kat anak , banyak "baby sitter" kekdahnya.


BUKTI ! Sampai ternoda Ty dibuatnya si dak Qhaliff Iman ni. Anak sapa la ni? Terapi juga la layan anak-anak kecil ni. Dah kenal and rapat. Asyik dok melayan geng blogger dari lane lain dengan the kids , sampai Abah Kembar 3 bertempik-tempik panggil nak suh main turn Ty. Bapak-bapak sangat. 

Tak tahannya, bila Abang Ben Ashaari tersalah main tuk lane Ty , Ty pula sama tingtong terus spare tuk score dia. What the ? Bila sekali lagi tengah sibuk bergambar, Abang Ben , mainkan tapi 4 pin ja dia jatuh kankali ni. Ingat cheq xnampak ka? Huh!

Papapun , KBBA 9 rocks! Happy to have them & be with them that night.



Tahniah buat pemenang !


It's a wrap ! Terima kasih kepada penaja - K.Roger's Butter Cookies untuk tajaan aktiviti bersama rakan blogger. Dengan aktiviti macam ni la dapat kami berkumpul sebabnya tak semua event semua blogger ada. Selalunya hanya berhubung di Whatsapp / Facebook saja. Aktiviti sihat yang juva mengeratkan silatirahim secara berdepan - depan gitu.

13 comments:

  1. Best kan kecoh. Tapi tak aci la nak jugak biskut tin bear tu!

    ReplyDelete
  2. Best kan kecoh. Tapi tak aci la nak jugak biskut tin bear tu!

    ReplyDelete
  3. Kecoh..riuh..kite ade babysitter dah..hahah

    ReplyDelete
  4. hahahaha bertabahlah ..... sakit kaki tolak tepi ...yg penting enjoy.... kita keluarga bahagia

    ReplyDelete
  5. Memang riuh rendah mlm tu..kbba memang havoc..

    ReplyDelete
  6. Biskut tu drpd seketul, sampai satu balang afiq amik makan. Haha. Sedap!

    ReplyDelete
  7. Hahahahah... Ty kena noda...

    Jom repeat boling lagi, tak puas rasanya....

    ReplyDelete
  8. Wah ni rupanye team Gagak!!! cayalah... Ty masih bertenaga walaupun berpuasa disiang hari...

    kesian kene tunggu, kereta kene blocked sabar yew...

    ReplyDelete
  9. Haahaha..x puas lagi nak mengalahkan team yang menang..walaupun kitaorg menang jugak..hihihihihihi

    ReplyDelete
  10. yeayyyy ada gambar pemenang! ehhhhh
    apa pun mmg best kumpul camni.. pastu dpt lak mkn cookies sedap..

    ReplyDelete
  11. Best lahhh ! Kiter jee mereputz tgok kakty baling bola bowling.bhuhu

    ReplyDelete
  12. Best lahhh ! Kiter jee mereputz tgok kakty baling bola bowling.bhuhu

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen