Resepi : Sausage Egg Cheese Muffins

5:00 PM Yanty Lee 16 Comments



Sausage Egg Muffin

Bahan - bahan
- Roti
- Sos Spagethi
- Cheese
- Sosej
- Telur

Cara penyediaan
1. Lenyekkan roti & tekap menjadi bentuk bulat.
2. Sapukan sos spagethi di atas roti.
3. Masukkan sosej ke dalam roti di atas dulang.
4. Pecahkan telur separuh masak menutupi permukaan sosej.
5. Taburkan cheese di atas.
6. Masukkan ke dalam oven dan bakar pada suhu 150°C selama 8 -10 minit.
7. Siap di hidang.

Pagi ni terlebih rajin , sempat baked untuk hakak - hakak opis. Yeah , akui "cooking is fun". And I am a happy kid bila it works. What's next recipes? Mana tahu mampu masuk majalah kan? #EH !

16 comments:

  1. ya Allah kenapa laa akak xpernah dapat resepi simple & sedap cmni..thanks Ty..weekend ni boleh cuba..

    ReplyDelete
  2. wahhh ty dengan cik sue pakat up resipi hari nih ....buatkan untuk ma please??? ha ha ha....

    ReplyDelete
  3. Wah Ty buat muffins la... Zumal pun nak try la ^-^

    ReplyDelete
  4. Oh myyyyy!! Sedapnya kak.... Nanti post kat ena sikit.. Aauummnomnom heee

    ReplyDelete
  5. hehehe Napat tu mmg resepi dia simple yakamat.. hehehe.. dapnye..
    tapi CT apa pun malas nak buat =P

    ReplyDelete
  6. main masak2 simple gini best kan akak..should try!! :)

    ReplyDelete
  7. Assalam Ty,
    alaaahaaaiii
    teringinnyaaaa
    nak kena buat ni he3

    ReplyDelete
  8. mcm buat pizza roti je kan hehe
    sedap..mende2 mcm ni mmg sedap dimakan

    ReplyDelete
  9. perghh..mudah-mudah..ni yang nak masak ni

    ReplyDelete
  10. Ty Okje dah beli tray muffin tu tau semata mata nak buat Ty punya resepi ni... Nampak menggiurkan sangat ...tak tertahan mak ...huhu

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen