Iftar ke 7 - Chicken Wrap

7:00 PM Yanty Lee 27 Comments

Salam Ramadhan u olls ,

Hari puasa ke 7 baru Ty sempat bertukang secara seringkas untuk masak sendiri di dapur bagi hidangan berbuka puasa tuk diri sendiri. Nak masak ala-ala famili tu memang tidaklah , Ty sendiri je yang nak "ngap".

Memandangkan lik dari OT , Ty hanya sediakan Chicken Wrap saja. Itu pun dah syukur Alhamdulillah buat Ty rasa kenyang.


Tak berasaskan mana - mana menu resipi tetapi sesi mencampak dan terus ngap di mulut untuk mengisi perut.

Chicken Wrap ala Ty


 Nugget Ayam dan Tomato dipotong dadu.
Telur di'sramble'kan.


Semua bahan digaul bersama sedikit 
butter garlic dan mayornis. 


Dibalut mengikut cara kreativiti masing - masing.

Simple dan mengenyangkan. Selera ala orang mat saleh sungguh kan. Patutla daddy selalu cakap Ty ini "anak mat saleh pungkok itam". Membahan je kan. Nak ringkas dan cepat , bukan malas.

Berbuka puasa pada hari pertama di kampung , sempat Ty menyelit sibuk buatkan seisi keluarga Potato Salad. Suka betul dierorang.

Ni , tengah buat wrap pun mummy call tanya berbuka apa dan bila diberitahu tengah buat sekian - sekian. Mummy tak dapat nak bayangkan. Terus minta dihantarnya gambar tru Whatsapp. 

Sahur dan berbuka , keluarga di Penang akan call tuk kejut bersahur juga menanyakan berbuka apa. Sedihnya berjauhan tapi tak mengapa , siapa kata Ty berpuasa sengsorang , Allah SWT kan ada.

Okay , lagi berapa minit Putrajaya akan berbuka puasa. Selamat menunaikan ibadah puasa ye semua.

#Germany! *Tertiba*

27 comments:

  1. Ya Allah sedapnyaaa kak!!!! Nanti ena nak cuba buat. Huaaaaaa

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum, irrayyan.com datang singgah dari segmen kak mia..selamat menyambut Ramadhan ;-)
    Jemput join segmen raya irrayyan.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumussalam , Irrayyan. Tenkiu singgah dan selamat menyambut Ramadhan.

      Delete
  3. Melazatkan.. hehe simple jer nak bt yer..
    TQ

    ReplyDelete
  4. wah.. idea bersahur yang abgus ni.. heee

    ReplyDelete
  5. Terliur plak SA tgok chicken wrap tu ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamakkkk .... Opsss , cuba buat sendiri nnti erk

      Delete
  6. Replies
    1. sila2... healthy la konon....hehe

      Delete
  7. Jalan2 blogwalking dari segmen URL Blog #6 Mialiana.. n dah follow sini :)

    ReplyDelete
  8. uiii...best niii! nmpak sedap even simple. nak buat laa lepas nii! :DD

    ReplyDelete
  9. rasa macam nak buka puasa sekarang jer bila tengok..hehehee

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  10. wahh... snang je kn?
    ummi sy rjin wat wrap... hehe...

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen