Tangkap Leleh | Papinka - Masih Mencintainya

10:57 AM Yanty Lee 10 Comments


Salam u olls , 

Sebelum ke negara Indonesia untuk bercuti , tak tahu la kenapa dok layan lagu - lagu dari negara seberang ni. Aduh , terjiwang pula. Pacar sememangnya ngak ada. Siap supir di Bali tempoh hari pun layan ja Ty pasang lagu - lagu putus cinta katanya - siap suruh dia tutup je radio kereta. Supir Mas Ali pula yang first time dengar lagu dari Papinka - Masih Mencintanya. Apa pun tak boleh la Mas Ali ni.


Jika teringat tentang dirimu
Berlinang air mataku
Ku rindu saat-saat bersamamu
Kasih sayangmu padaku

Kini kau bukan milikku
Dan berakhir sudah cintaku
Biarkan saja hatiku bicara
Ku masih sayang padamu

Aku selalu mendoakanmu 
Agar kau bahagia 
Bersama dirinya selamanya
Mengapa mudahnya hatimu mendua
Ku lapangkan dada walau aku terluka
Semoga bahagia bersama dirinya
Karena kau telah memilih dia

Betapa sakitnya apa yang ku rasa
Tuhan kuatkanlah hatiku yang terluka
Semoga ku bisa tuk melupakannya
Karena ku masih mencintainya

Kini kau bukan milikku
Dan berakhir sudah cintaku
Biarkan saja hatiku bicara
Ku masih sayang padamu

Aku selalu mendoakanmu 
Agar kau bahagia 
Bersama dirinya selamanya 

Mengapa mudahnya hatimu mendua
Ku lapangkan dada walau aku terluka
Semoga bahagia bersama dirinya
Karena kau telah memilih dia

Betapa sakitnya apa yang ku rasa
Tuhan kuatkanlah hatiku yang terluka
Semoga ku bisa tuk melupakannya
Karena ku masih mencintainya

Teringat pula kata - kata +Iena Arryiena katanya -  patutlah tak kahwin - kahwin asyik dengar lagu semua putus cinta , satu kereta dengan Mas Ali si supir pun gelak besar. Kahwin , satu perkara yang Mas Ali pula paling risau bila sorang - sorang ada ja masalah dengan hal peribadi. Nanti Ty story lain. Janji lagu ni best !

10 comments:

  1. memang tangkap leleh papinka ni ty oiiii...eh ty akak ada hantar message kat FB...hik hik hik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiii cik kak sorang ni pun layan... hahaha... tu dia smp sini cr noo ye kita on FB.

      Delete
  2. mohon nyanyikan bila jumpa ika nanti . hahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Permintaan yang mengundang tsunami ke Ika?

      Delete
    2. dak haihhh . adik rindu kakak sangat . wuwuwuwu

      Delete
    3. oo rindu erk , nanti datang la KL kita pi karok ajak Kak AJ. ngeee

      Delete
  3. Replies
    1. Best tapi klu org putus cinta mau berhingus layan hiiiihiii

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen