Dia Dia Dia - Fatin Sidqia Lubis

5:26 PM Yanty Lee 14 Comments


Salam u olls , 

Aduh! 
*trademark yang dipengaruhi oleh Mas Ali masa di Bali*
Bila tengah pulun habis - habisan kerja di pejabat sambil dengar lagu dari henpon , lagu menjadi kenangan untuk Ty dan my girls di Bali tempoh hari pun berkumandang. Tersengih - sengih Ty sorang - sorang yang hanya mampu menghadap PC sambil secara tak langsung terimbas peristiwa yang spontan berlaku pada hari ke - 3 di Bali. Bermulanya bila adeQ +Siti Nur Bainun asyik dok pulun dengar lagu dari Fatin SidQia Lubis dari sesampai di Bali , memang non - stop sampai kami pun terbawa - bawa ternyanyi secara tak disengajakan.

Nak tahu apa yang jadi di hari ke - 3 dan kisah lagu ni? Cuba dengar dulu lagu ni.


Selalu ku fikir bahwa aku tegar
Aku tak pernah menyangka kan begini
Dan saat engkau tak di sisi ku lagi
Baru ku rasakan
Arti kehilangan

Ingin ku bicara hasrat mengungkapkan
Masih pantas kah ku bersama mu
Tuk lalui hitam putih hidup ini

Saat engkau pergi tak kau bawa hati
Dan tak ada lagi yang tersisa
Dia Dia Dia tlah mencuri hatiku

Dan saat hari dimana kau tinggalkan ku
Mungkin semuanya kan baik baik saja
Dan kini baru kusadari semua
Dia Dia Dia tlah mencuri hatiku


Kesah nya bila pagi hari ke -3 dijemput Mas Ali , Bainun tak nak dengar lagu "country song" dan masa dia tukar ja channel radio terus lagu ni berkumandang. Jeng - jeng! Aduh , Mas Ali , gawat - gawat! Sapa curi hati sapa ni? Jangan bikin panas ke jangan bikin kontroversi , sila berikan penjelasan. Teet!

Sweet lagu ni tapi tak de sapa - sapa yang tlah mencuri hatiku ini.... KRIK2!

14 comments:

  1. Blog yg gila yg penah di baca!! Hahaha..jangan dok merepek sangat na....pengsan oi!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak kena saman ni. Hek eleh... Saya terpengaruh dari u hokayh dok dengan lagu ni. Matilah.... Melting gitu teeet.

      Delete
    2. owyeh....sila ler melting2 seperti di ladang gadum,,,lalu jadi nya cococococCrunsss...aduh!!!

      Delete
    3. U la yang melting. Me pasaipa pulak dah hat nak melting bukan da yang "tlah mencuri hati" I pun. LMAO

      Delete
    4. so adakah dia dia dia yg mCuri hatiku...zoooosssssss....hahaha..

      Delete
    5. Ngeri aih...kalo kot dia sekali pon... Scary dibuatnya weih

      Delete
  2. Replies
    1. Haha... Macam2 jadi kat Bali kak Farah. Layan je supir

      Delete
  3. Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Taufiq! TK singgah blog picisan. Keep in touch ye Adik Taufiq. :-)

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen