Mee Udang di Ilyana Cafe, Teluk Kumbar

12:56 PM Yanty Lee 16 Comments

Salam uolls , 

Alhamdulillah sebab selesai data -data dah siap untuk 5S. Hari ini pula kena jaga kaunter. Nervous pula sebab nanti  auditor datang acaner nak re-act? Leh? 

Okay , sekadar nak kongsi dengan u olls , tentang kedai makan yang Ty dan family suka pergi dan makan malam bersama. Cumanya sekarang kami semua berjauhan , jadi sekali sekala ja lah yang sempat ke sana. Masa Ty balik Penang bulan lepas , baru lah sempat kami sekeluarga ke Teluk Kumbar untuk makan Mee Udang di Ilyana Cafe.

Lokasi ; Ilyana Cafe



Pergh , sedap! Malam tu , Ty dan 2 beradik Ty cuba tuk tukar menu dari Mee Udang ke Kueh Teow Udang dan Maggie Udang. Tukang amik order keryeh ja tengok gelagat kami adik beradik. Well , customer is always right. 

Kalau u olls terliur , terjah la port ni. Ada macam - macam makanan laut lain juga di sana ; Ikan Bakar dan lain-lain masakan untuk di makan dengan nasi pun ada.

Bila lagi nak ke sana agaknya? Hmm...Hujung bulan baru balik Penang , tapi ke kenduri kahwin kawan di Padang Serai. April ? Tapi Penang is heaven of foods. Lik je , selera macam baru keluar penjara. Hancuq diet , baq ang!

Nota Kaki : Kita di sini makan sedap - sedap , terfikir tak yang pejuang negara kita makan apa je demi mempertahankan negara. #PrayForSabah.

16 comments:

  1. Assalamualaikum awak. sedapnya! terliur saya tengok! ehehe betul tu, kita doakan keselamatan orang Malaysia di Lahad Datu :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumusalam Sheila. Heee nanti bila-bila ke arah Penang , singgah taw! Amin semoga semuanya baik-baik sahaja.

      Delete
  2. penang tang mana tu cheq? ari tu cheq p penang awat tak habaq.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cheq ni duk mesej kata nak bawa pi kan , tapi ampa tu bz exam camna nk habaq lagi tak tau. Len kali pi lagi , ajak daq2 USM pakat pi Teluk Kumbaq noo.

      Delete
  3. tak pernah makan mee udang makan mee bandung adalah sama ke Ty?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak kot , similar tapi the taste lain.

      Delete
  4. pergghhhh, sedapnya. berliur!!

    ReplyDelete
  5. Nampak menyelerakan tu... :)

    ReplyDelete
  6. salam..
    akak pernah sekali terjah mee udang kat area teluk kumbar tu.mmg puas hati

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam. Kan kak L. sgt puah ati.

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen