Karoot Komedia X Musim Kedua di Astro

3:10 PM Yanty Lee 34 Comments


Salam u olls ,

Bahang kehangatan ber Karoot Komedia X Musim Ke – 2 bersama geng blogger Whatsapp dan geng blogger lain pada Ahad lepas di ASTRO All Asia Broadcast Centre masih terasa.

Terima Kasih kepada Abang Ben Ashaari yang mempelawakan kami untuk turut serta memeriahkan rakaman Karoot Komedia X Musim Ke – 2 ini.

Memang KELAKAR gila . 

Sakit mulut bergelak sakan dengan gelagat masing –masing ; dari Floor Manager ; Fatah yang suka menyakat tapi akhirnya di sakat oleh Abang Ben Ashaari , para penonton dan semestinya barisan pelakon yang A-W-E-S-O-M-E .

Siapa?
Jeep , Ebby Yus , Yus & Nabil .

Pada mula , semua konon control cun & macho sehabisnya memandangkan di setiap sudut ada sahaja kamera yang memandang. Tapi lama –kelamaan , terserlah ke‘ngok-ngek’an masing – masing tanpa menghiraukan semua itu.

Seriously , memang sakit tapak tangan asyik bertepuk je di‘kerjakan dan kering gusi. Suara pun dah ala – ala ratu rock Malaysia , pulun minum air masak sehingga hari ni. Rakaman hampir 2 jam kot. Kalau nampak dalam TV nanti , buat – buat tak nampak je la yang tak patut ye.

Nak tengok gambar dan video tak ?
Mana?

Meh rapat sikit , usha jangan tak usha.

Stage

Nabil & Sabri Yunus




Heart ‘em.
Geng Whatsapp ; Abang Ben Ashaari , Najeeb , Qaseh , Kak Fiza , Kak Sue Izza , Weeda , Abang Jed Jaidi & MK Syahir.


Antara barisan blogger yang turut hadir. 
Bertinggong : Najeeb , Jed Jaidi , Kid & Ben Ashaari.

 



Kami si mulut merah mak ngah.

Hampir terjatuh , hokayh!

Pantang berhadapan dengan si dia iaitu Encik Lensa.


Kami barisan hadapan , u olls.
Heart of mine always.

Mek Pija , Mek Ty ada la gambar dengan si cuit miut Lysaa erk.

Apa?
Owh. Video.  Siapa yang terkena? Fatah atau Ben Ashaari?

Terteleng kepala ? Salahkan Kak Sue.
Okay. Banyak lagi gambar dari lensa SONY dan Smartphone semua geng tapi nak tengok terjah FB atau blog mereka.

Lepas rakaman , kami sesat tak nampak bukan tak jumpa pintu keluar, huh. Mata Abang Jed Jaidi memang potey la haih. Saboo je la.  Perut masing – masing dah berkeroncong tapi kami singgah di Petronas untuk menunaikan solat terlebih dahulu. 

Cakoi! Eh itu bukan makanan yang kami makan untuk dinner. Tapi , tunggu la rancangan episod ni di tayangkan di kaca TV korang.

BerMali’s Char Kueh Teow  sahaja tapi tidak pada si jejaka , Nasi Lemak pun tibai.

Balik , balik , balik! Tak dapat berjimba sangat , esok kerja la beb. Next time , in sha allah ke Sedenak , Johor  dan juga Kelantan. Mudah – mudahan dipermudahkan urusan kami semua.

Nota Dari Hati : TQ , Abang Ben Ashaari yang menyatukan ukhuwah  terbina antara geng Whatsapp dan mengajak kami semua ke rakaman Karoot Komedia X dan juga pada “Mama Sue Izza dan Papa Jed Jaidi” yang sentiasa baik hati menumpangkan ke mana sahaja. THANK YOU so much. Also TQ pinjamkan certain pictures.

34 comments:

  1. Assalamualaikum Ty, bestnya... ni under club apa? hahaha nak join...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xde la group besar mana pun. Kami duk sekitar Putrajaya dan kenal melalui Whatsapp.

      Delete
  2. buwahahahaha..maappkan ambe..ambe tidak mempunyai gmbr ituuu..tp sgt best!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat la best. Really have fun. Xpe gambar retis mmg xsemua ada. Haha

      Delete
  3. Wohaaa... ramai gak yang pergi sana yee.. Waaa... Jelesss.. wuwuwu... =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah,ramai. Kenapa jeles..patutnya join la sekali.rugi sangat.

      Delete
  4. wah bestnyaa..rugi pulak rasa tak join

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ang ni memang CAKOI la! Tak join la sangat kan?

      Delete
  5. oh.. terasa rugi tak dpt join... wakakaka.. MK nye komen ceitt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa yang Oh , shaqir? Next time then , ha kan mmg over dak MK ni.

      Delete
  6. haaaaaaa... tak sempat berbual lepak dengan yanty.. coz rushing.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu pasal. ritu xdapat join gi tengok wayang Lawak Ke Der #2 ni dah depan mata xberborak la pula. Alahai. Next time.

      Delete
  7. wahhh, bestnya dapat kumpul ramai2. hehehe. Tak sabar nak tgk karoot komedia x musiam kedua ni. :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes , seronok sgt dapat jumpa reramai gini. Ok , jangan tercari2 mana kami pula yg sememangnya xtercontrol gelak xsenonoh ok.

      Delete
  8. eeeeee,, best2!! entah bila dpt pluang mcm ni :")

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Sha Allah , dear. Nanti boleh je kalau ada sini.

      Delete
  9. seronoknya.. sy belum berpeluang lagi nak jumpa blogger2

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Sha Allah , one fine day Rozuan.

      Delete
  10. Replies
    1. bukan kelakar je tapi nakal gila kenakan org.

      Delete
  11. wah seronok betul cukup2 meriah tu!

    ReplyDelete
  12. haha gelak kaw2 tengok gaya bro ben dalam video tu...pandai melawak jugak eh haha anyway ruginya tak dapat join sekali. terasa keseronokkan bila ramai-ramai jumpa...

    eh ty, kalau turun Sedenak roger2 la sebab tempat keje Oshin dekat dah ngan Sedenak tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kelakar kan? Kiterorg pun xsangka. Tapi mmg nmpk dah abg Ben mcm nk kenakan dia. Next time yunk.

      Owh ye ke? In sha allah. Kami masih mencari tarikh yg sesuai.

      Delete
  13. Memang Kelakor,. Tang Fatah tue memang keje dia menghibur sambil menunggu. Dedulu rakaman macam- macam aznil pun muka dia jugak ,.. Hehehehe !! Tapi ben memang sempoi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Yana. Haha serious kering gusi dahaga air dari makan sebenarnya.

      Delete
  14. bila blogger berkumpul..

    meriah bergambar tu yg paling best..!

    hihi..

    :)

    ReplyDelete
  15. Replies
    1. Sgt sis. If sis jdi lpak sekali mesti gempaq.

      Delete
  16. Karot Komedia memang best....OKje dapat tgk masa warna ada buat promosi tahun lepas kalau tak silap....lepas tu bye bye jelah hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ty xlyn pun sbb xde Astro kt umh. Tgok kt umh kwn or umh di Png he tu pun xselalu.

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen