Alahai Meragam

3:04 PM Yanty Lee 10 Comments

Salam u olls.

Argh!! Haiiihhhh.....
Sakit pula. Oh bukan perut Ty sakit mahupun meragam tetapi kereta yang banyak berjasa kepada Ty dan keluarga di sini. Bermulanya semalam, sedar pun dah lewat bila nak ke Pudu untuk jemput kakak Ty. Sayangnya, dia terpaksa naik perkhidmatan awam untuk balik ke Putrajaya.

Monday blues. Okay, Ty tetap ke pejabat dan semestinya Ty tumpang Kak Zila. Mummy terpaksa cuti dengan niat nak panggil je suami kawannya datang tengokkan. Malangnya suami si kawan Mummy outstation pula.

Mummy cuba juga drive ke opis Ty dan jemput Ty,jam 12 dan terpaksa blah. Maafkan saya. Jujur x? Berani mati tulis kat blog sebab banyak stalker kat opis leh tolong hebahkan nanti. Tak payah busy body sangat lah , gua tak sesibuk lu mia hal!



Rupa enjin kereta yang sedang dalam operasi. Kereta dah berzaman. Banyak pula plug itu ini dah patah, ya allah. Syukurnya dalam cuak sampai juga bengkel. Kopak la gaji yang baru je keluarkan dan BR1M 2.0 tolong mummy bayar kereta. Nak dapat kereta ni terus juga jadi takan nak berkira,kan?

Dah lambat!! Kalut cari 7E dan top up,SMS my bos cakap kat bengkel. So sorry sangat la, rela je kerja sampai malam settle kerja, ye lah Isnin banyakla kerja kan,benda tak diundang pula datang tanpa dijemput. In sha Allah, pasti ada hikmahNya. Contohnya, cam na nak gi kerja? Kan?! Dan balik Penang twice in a month, long journey tu.

Subhanallah,panas teriknya. Cuaca sangatlah panas, rasa macam nak terjun ja dalam kolam. Peluh menitik. Hypo-hydrosis sangat, u olls. Nak sejuk kan tekak,minum air mineral pun xjalan.



Yeah, let's Slurpee. Hamek , large lagi. Tekak jer la yang sejuk sat tapi kulit muka, its burning my skin!! Seriously, dah dekat 2jam dan I'm getting bored and seems the weather is really hot. Tak sabar dok dalam aircon.

Berblogging sebab bosan menunggu kereta nak siap dan tak nak fikir sangat keadaan cuaca yang terik.

Hope kereta akan sihat walafiat seperti sedia kala. Amin.

posted from Bloggeroid

10 comments:

  1. tadi jeeb, kuda dia problem tgh jalan .. minum slupee tu banyak2, kasi hilang itu hot.hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha itu la, warga JPA yang tomey2 cam kami mmg selalu byk dugaan. Ty dah byk minum, now kepit tahan kencing. Ntah sempat ke opis lagi ke x ni, runsing dahhati drngan mulot2 orgyg sgt jahanam. Opss.

      Delete
  2. Tersangat panas sekarang sampaikan nak menggosok pakaian pun rasa tak mampu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Kak Cik oiii. Ty rasa cam na duk dalam swimming pool, balik opis dengan muka gelap , berapa jam je. adeh la.

      Delete
  3. keta okje pernah kena towing masuk bengkel tau gara gara tak boleh start.... rupanya air dari bumbung tu duk bertakung kat cpu dia...punyalah haru

    ReplyDelete
    Replies
    1. OMGeee , minta simpang la sis. Ty xnk la macam tu kalau I'm driving alone.

      Delete
  4. Kereta kalau dah meragam memang boleh mengoyakkan poket dan juga wallet.. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul sakit jiwa rasa. Melayang hampir 300 just for the pluggy thingy...

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen