Spontaneous Thursday

7:00 AM Yanty Lee 8 Comments

Salam u olls ,

Ty just nak ingatkan je pada semua dan diri sendiri juga about something and hope sesama la kita sedarkan diri ye.


MENGUMPAT itu lebih besar bahayanya daripada berzina. Kerana apa? Berzina ; kamu bertaubat kepada Allah swt tetapi MENGUMPAT pada orang lain , kamu kena minta maaf pada orang yang kamu mengumpat selagi dia tidak memaafkan , belum termakbul taubat kamu di sisi Allah swt.

Ha , beringat - ingat lah ye.

8 comments:

  1. Ty... kadang-kadang... tu... kita dah tau besonya dosa mengumpatkan tu kan tapi... tersyasyul jugak ek.... dengan niat ambik pengajaran..... camne? boleh ke...
    Apapun ...semoga cepat-cepat kembali kepadaNya dan sentiasa perbaiki diri kita ek!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang2 tu dah tersasul , FULLSTOP kan terus , kalau ditanya orang pe dia ? Kita jawan "Eh.takde..pe" dari teruskan mengumpat. Ok tak? Haha...

      Delete
  2. Replies
    1. Bagus! Akak jgn jadi cam 3 org di atas taw! Huhu...

      Delete
  3. lebih2 lagi yg blh dtgkan fitnah..kesian org yg jadi mangsa fitnah..menderita akibat kita mengumpat benda yg xbtl

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak buat macam mana Dya, lumrah hidup .. ujian dari Allah terhadap si mangsa untuk cekal & tabah harungi. Allah tak senang2 nak biar org yang jahat tu terlepas ada juga balasan punya, nampak atau tidak je.

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen