Congratulation Wani

12:21 PM Yanty Lee 6 Comments

Salam u olls ,

30hb Ogos 2012 , eve Merdaka  yang lepas , Ty & Affida balik ke Penang sebab akan menghadirkan diri ke majlis perkahwinan kawan baik yang berlangsung pada 1 September. Perjalanan malam tu sangat menduga , rupa-rupanya kesesakan yang teruk di kawasan Bukit Beruntung adalah disebabkan kemalangan sebuah van yang membawa duit syiling nerjumlah kira-kira RM36ribu u olls, berita lanjut di sini. Maka perjalanan ke utara jadi lambat dan sampai di Stesen Bus Sungai Nibong hampir 5 pagi dah.

31hb Ogos 2012
Eh! Dah masuk hari merdeka! Salam Merdeka ke -55 ye rakyat jelata.

Dah pukul 5 petang lepas puas bersantai di rumah , Ty rasa tak sedap hati sebab patutnya di minta untuk tolong kawan baik Ty untuk siapkan last minute preparation untuk wedding dia tapi bila call tak dapat. confirm bateri kong. Alang-alang nak isi mintak area Kampung Jawa terus singgah rumah Wani , too bad is dia keluar dari pagi tak balik lagi. Ty terus ke rumah Affida, nak cari Wani pun tak tahu di mana. Khabarnya mungkin di 1st Avenue atau Gurney Plaza jadi kami gamble pilih Gurney Plaza kalau-kalau terjumpa dengan dia, sayangnya tak. Pergi macam buat spot check je u olls bukan busy body tapi pengantin ke hulu ke hilir, agak merisaukan.

Ty dan Affida merasakan mungkin Wani terlalu sibuk dan kami mengambil keputusan untuk balik sahaja dan tunggu call dari dia. Masa Ty nak hantar Affida , dia call kata baru sampai di rumah dan tekaan kami betul , bateri hp nya kong. Kami pun terus singgah sekejap di rumah Wani dan Wani kena hantar goodies bag ke dewan so Ty dan Affida ikut , tapi berpecah balik selepas tolong hantarkan goodies tu. Kecian tengok dia , semua benda buat sendiri. Bukan keluarga dia tak tolong tapi ntahlah no komen. 

1 September 2012
Memandangkan Affida tak sihat dan tak boleh nak masuk ke masjid terbantut lah plan kami nak jejak ke acara akad nikah dia , Ty segan la sorang-sorang nak pergi memandang semua ahli keluarga dia je , dan pagi tu kebetulan ex Dell colleagues ; Lalitha & Kak Azlinaa Sultan ajak pergi breakfast , kami hanya berjumpa di McD , SunShine sebab by 1 or 2 pm Ty kena balik nak bersiap untuk attend Wani's wedding di Dewan Kastam , Gelugor.

Congrats!

Ty ke majlis perkahwinannya dengan daddy & adik dan berjumpa di luar dewan dengan Affida dan mak dia juga anak buah dia. Alhamdulillah Ty dan Affida rasa yang majlis dia semua berjalan dengan lancar. Cantik sangat dia dengan baju yang di tempah atleast tak ketat sangat so easy untuk dia move around. Nama pun raja sehari jadi tak de la nak bertempek dengan kami dan Ty pun ada nak jumpa junior PFS yang dah lama tak jumpa. Dia belanja Ty Tutti Frutti near by Queensbay Mall. Perjumpaan tak sampai 20 minit sebab masing-masing ada hal.

Ty pun balik rumah lepas Aznil hantar terus mandi dan tertidur , makan malam dengan daddy  dan adik di  Roti Bakar Kopitiam , USM. Huh , esok pagi pukul 10pagi dah nek bus lik Putrajaya tapi stop  KL Sentral dan ke Putrajaya Sentral , Ty tunggu bus je balik. Back to normal life. Everyone is so busy and ity's time to realize where I've been stand before this.Berehat di rumah dengan hati yang sangat tak menyenang. Hakikat sebuah kehidupan ; times change , people do so.

6 comments:

  1. tahniah atas perkahwinan kawan baik Ty...=)
    duit syiling yang jatuh tu Ty tak kutip??=p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak kuasa la nak jadi masyarakat yg tamak haloba nak pergi kutip.. hahaha

      Delete
  2. Memang penat....Itulah suatu kehidupan.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes , sangat penat dengan kehidupan. =)

      Delete
  3. Replies
    1. Soon , Tahniah too Abe Que & Kak Ma pula =)

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen