Do U Smell What "I" Am Cooking?!

4:55 PM Yanty Lee 2 Comments

CO0King?
Masak?!


Hurm, amazing kan? Tajuk ni sangat cam tak masuk akal and tak kena ja. 
Well lately ni, ntah la angin apa yang datang n guess what sanggup cari berpuluh-puluh  ke ratus kot resepi dari internet.Terasa is the time for me to learn how to cook! Haha.. Sound funny tapi ages growing non stop after year by year. So far OK-OK la masakan me. Janji boleh makan, especially perasa tetap semestinya kakak and cayang ku. Dah banyak kali try masak tapi tak semua me snap photo.

Lately ni ada member dari Penang datang about a week. Bawa diri la katakan. And me pun tak leh Penang even tho cuti direct so sapa yang ada KL kiterorg lepak ar sesama. About 3 hari berturut-turut., member aku ni yang masak. Kari Ayam , Ayam Tomyam & Sup Ayam. Ayam seekor tu tak habis-habis pun lagi until today. Sebab masak not much portion just for 3-4 people je makan. 

Ntah camna leh la hari Khamis & Jumaat lepas aku terlebih rajin. I cook at the kitchen alone! Prepared to eat for us! Yeah , semestinya inspirasi datang sebab orang-orang tersayang ada. Hubby n member ni. Asal malam je kiterorg jadi kelawar. Pagi buta baru lik.Tapi ntah WHY asal dah pagi cerah dah terjaga so me siap kuar sorang pergi beli stuff to cook base on the recipe that I took from net. Balik je me pulun masak sorang.

 Ayam Masak Kunyit

 Sardin Masak Kicap

Kailan Ikan Masin

I just masak simple ja for us.. such as ; Telur Bungkus isi Daging Burger + Sardin Masak Kicap. Huh jadi! Sedap x? Hurm hubby n member kata ye. alhamdulillah la. Makan untuk kenyang n alas perut jadi la.N the next day, bangun lambat.everyone. Tapi semangat yang berkobar-kobar nak masak tak menghalang me untuk bekerja sorang diri di dapur. Tanak nasi , panaskan sardin semalam (sgt tdk mbazir) , then mula masak Kailan Ikan Masin and Ayam Masak Kunyit. Huhu...Cuak juga sorang-sorang je masak untuk semua orang nak makan. Clock show near to 4pm baru siap semua and kami makan bersama-sama. Hubby & member makan n siap tambah, happy. Licin semua, puas hati masak. Hope ade ar rase n dier org suka. Hurm , my mummy should proud of me nya la! kihkih. Jom pulun belajar masak lagi!! =)



Lepas baca entry singgah la ke ruang komen , dan seKLIK  juga, TQ.



2 comments:

  1. uik? da readi nak tawen da cik yayan ni.. hohoho

    ReplyDelete
  2. @n!da :Tawin? beyom agi ar kena pandai masak dulu..byk lgi nk bjr..nida dlu ok...

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen