Meriah Dengan Pelbagai Makanan di Buffet Ramadhan Cyberview Resort & Spa 2017

10:33 AM Yanty Lee 2 Comments


Salam u olls , 

Kehangatan debaran menyambut Ramadhan semakin terasa. U olls dah habis gantikan puasa tahun lepas tak?Ni Ty nak kongsi satu lagi tempat makan untuk berbuka dengan keluarga , kawan mahupun korporat pun boleh.

It's at Verandah , Cyberjaya Resort & Spa.

Suasana kat sini memang santai dan tenang ja rasa. Stall makanan dari luar sehingga ke dalam hall.


Banyak jenis hidangan makanan yang ada untuk pengunjung yang akan datang berbuka puasa nanti. Antara hidangan menu yang dihidangkan ialah masakan Melayu, Cina, Japan, Italian, Mexican dan banyak lagi.

Siput Sedut Masal Lemak

Ayam / Puyuh / Daging Salai Masak Lemak


Ikan - ikan mentah & lauk - pauk untuk Masak Assam Pedas

Kambing Panggang + Nasi Arab

Menurut Chef , cara penyediaan Nasi Arab adalah sangat berlainan sebab itu lah rasanya pun lain dan sedap berbanding nasi Arab yang biasa di makan. 


Pasta


Lauk - Pauk ala kampung ; Petai , Jantung Pisang , Ikan Pekasam

Teppanyaki


Sushi
Ty try first meal masa review , bahagian sushi ni. Memang sedap dan orang yang xbiasa makan pun akan boleh telan punya sebab bahan - bahan yang digunakan pasti semua orang makan.

Kerabu / Salad


Butter Prawn

Satay


Roti Jala


Roti John

Pencuci mulut

Tauhu Bakar

Pilihan jenis air



Menariknya kat sini , ais krim yang ada semuanya homemade . Perisa yang ada memang tak termasuk logikal tahu. Antara perisa yang ada Teh Tarik , Pineapple Tart , Cendol , Rendang Ayam dan banyak lagi. 

Cripsy Durian Roll

OH MAI GOD u olls !  This is one of my favourite . Walhal semua orang tahu Ty tak makan durian. Tapi menu ni lain dan memang u olls pasti buat u olls juga nak amik lagi dan makan lagi. Tambahpula baru lepas goreng , panas - panas memang meleleh u olls!

Ok. Ini sikit info untuk u olls.

Harga Buffet Ramadhan Verandah, Cyberview Resort & Spa

Isnin - Jumaat
RM 138 (Dewasa)
RM 100 (Kanak-Kanak)

Sabtu & Ahad
RM 100 (Dewasa)

Alamat :
The Lodge, Persiaran Multimedia, Cyber 7,
63000 Cyberjaya, Selangor.

Tel :
03-8312 7091
03-8312 7092

Surau & parking lot juga selesa dan luas untuk tetamu nanti. 

Pastinya , harga buffet di sini sangat berbaloi dengan varieties of food. 

Selamat Menyambut Ramadhan dan Menunaikan Ibadah Puasa.

2 comments:

  1. Teringat roll crispy durian tu sedapnyaaaa

    ReplyDelete
  2. first2 nampak siput sedut tu..hahaa..nak cari la siput sedut

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen