Ais Krim Mangga di Bukit Bendera , Pulau Pinang

2:30 PM Yanty Lee 3 Comments



Saranghae !

Akhirnya misi ke Bukit Bendera tercapai. Percaya atau tidak tak pernah naik kabel car naik ke atas walhal memang orang Penang. Kecuali waktu training dan workout untuk hoki masa zaman sekolah kena hiking melalui Moon Gate ke puncak Bukit Bendera. Kali ni kengkawan ikutkan kehendak hati yang beriya-iya sangat nak ke sini.

Sesudah Subuh ya my hawt chic +Iena Arryiena dah start to make morning call just to ensure semua dah bangun dan ready for the outing day.

Before 8am berkumpul , tenang sangat sebab lenggang lagi , tak ramai manusia. Again Iena la yang collect IC dan uruskan pembelian tiket.

Ambil tempat depan sekali , next to the driver.


Turun dari kabel terus belok ke kanan. Dah tak sabar nak snap and snap photo terutamanya kata area Owl Museum tapi tak masuk pun tengok owl. Lebih kepada bergambar sekeliling kawasan dan hunting for breakfast juga craving Ais Krim Manga yang viral tu.

Nampak tak , masing-masing tak hirau dah sekeliling apatahlagi kamera 

Memandangkan masing - masing kelaparan sebab tak sarapan lagi , jadi ke David Brown's semata - mata nak makan English / Western Morning Breakfast Style la kekonon sambil layan view yang memang sangat menenangkan mata apatahlagi fikiran.


And this is my brekkie set.

Sambil jalan - jalan , Iena belanja semua Pure Honey Juice. Rasa dia not bad.

Sebenarnya banyak tempat untuk pergi dan ronda lagi tapi kami kesuntukkan masa atas sebab temujanji lain. Jadinya sekadar cuci mata saja la sebelum turun ke bawah.

Masa ini tak terfikir nak kuncikan nama awak dengan saya , cia cia cia.

Penat jalan , leh foot massage sambil buat henna juga

Penang view from Penanh Hill

Banyak2 TQ gais.


3 comments:

  1. Rindu penang, rindu nak pegi lagi bukit benderaaa .uwaaa

    ReplyDelete
  2. rindunyaaaa nak pi lagi,nanti nak bawa humaira lak hehehhe

    ReplyDelete
  3. Awesome! Tengok la view dia. Boleh feeling feeling sambil makan aiskrim. Bhaha

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen