#teamrayaputrajaya pula

12:53 PM Yanty Lee 8 Comments



A L H A M D U L I L L A H , im back to my cage. LOL ! Ya Ampun , tak sabarnya nak masuk kerja esok. ( Sangat propa ). 

Bertolak dari perkarangan "kampung" di Penang lebih kurang kira-kira pukoi 4.26 pagi tadi. Dah selamat tiba kembali ke sangkar Putrajaya sekitar jam 11.36 pagi. Perjalanan yang menguji emosi dan perasaan selama  hampir 7 jam .

Runsing gila la bila semua orang pakat update dan bagi info yang jem gegiler. Sampaikan nak tido pun susah hati memikirkan hal traffik jem ni. Rasa cam nak blah balik malam semalam juga tapi harapan la mummy daddy nak pelepaih. Kata nak gerak 4 pagi pun , muka dah tak seronok. Faham , depa risau. Sapa lagi nak risau and amik kisah pasai cheq kan.

Walaupun tido tak cukup 2 jam. Alarm pukul 3 bunyi ja terus bangun mandi. Never stop me , when I say I wanna make my move at 4 onwards and its stick. Semua orang pun bangun just because of me. Saya suka.


Sedih nak tinggalkan family dan Mr.Reddy , sekejap je rasa balik. Tak cukup puas dah kena balik dan berkhidmat. Ha , Mr.Reddy pun kena tinggai. Kecuaian sendiri dan Daddy halang untuk bawa dia balik , esok baru mekanik nak bikin. Mana boleh sambung cuti. Sebab tu kasi Mr.Reddy aje la menggantikan diri ini beraya di Penang seminggu dua lagi. 

Balik dengan sapa? Scandal i olls la. Hidup penuhi dengan scandal baru la senang hidup. Behave betul sepanjang perjalanan tadi. Harap tak buat hal la beberapa hari ni. Paling cuak , stop Subuh kat Tapah. Lepas tu lagi sikit nak panik cari Mr.Reddy tak jumpa. Biul selamat nampak Si Scandal semegah bertentang mata.

K , masa untuk recharge memandangkan 2 jam dapat pejam mata. Gagah juga la tadi tempuhi dari gelap sampai ke cerah. Lega sampai dengan selamat. Berapa jam ja lagi nak gi kerja dan back to routine life as usual. Wowheeeee.

Sapa masak ka open house , hello cheq. Nak pi makan ja bukan beraya. Eh.

8 comments:

  1. alhamdulillah..selamat sampai..:)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. apa yang teruk? Kereta ke.. hahaha.. salah sendiri tapi taknak mengaku sampaila pomen tanya satu je soklan , terkedu .. haha

      Delete
  3. Replies
    1. aku tak buat apa la... br la betoi bawa kereta...hahaha

      Delete
  4. tabahnyaaa gerak pukul 4 pagi.. hehe kalo CT memang laaa mata segaris je dapat bukak tu..
    hope Mr. Reddy baik cepat2..

    ReplyDelete
  5. selamat kembali ke rutin harian :)

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen