Team Raya Mana ?

9:30 AM Yanty Lee 1 Comments



Salam u olls,
Kecoh dah kat Facebook / Twitter / Instagram dsb berkaitan sosial media dengan #teamraya(negeri) masing-masing. Tak kurang hebatnya , ada yang dah pun selamat sampai di kampung halaman. Seronok - ronok sangat sakan beraya kan.

Ty pula macam mana? Adakah tergolong dengan mereka yang #teamrayaputrajaya atau #teamrayapenang ? Sukar tuk Ty , untuk... (kaw sambungla sendiri).


Yeah , my raya curtain is here. Bukan sekadar curtain je selamat sampai ke Putrajaya. Hero of mine , daddy is here too. I am a happy little girl. Semangat pasang langsir baru. Bagi mood raya tu datang kekdahnya.

Fuh , boleh tahan penat juga pasang langsir ni , ye. Berpeluh-peluh macam berlari larian aje. So lepas mandi , terus paksa sorang-sorang geng #putrajayaclans yang masih ada untuk teman gi berbuka with Daddy.



Geng blogger seantero dah lama pun jejak kasih melantak membuntang kat D'Laila Mee Udang , MMA Santai Corner ni. Tapi Ty baru berkesempatan nak pergi bila nak hujung - hujung puasa. Sangkaan meleset , jalan raya sana sini masih banyak lagi kenderaan. Alahai , ekauorang tak balik raya ka?

Mee Udang + Kupang + Telur Mayong

Menu atas ni semestinya bukan Ty yang melantak. Tapi sebab kemain member ni order , teruja juga apa la rasanya. Tambah - tambah tang telur mayong tu. Well , budak bandar memang poyo sikit , itu ini tak reti makan. Cerewet , ya itu aku.


Niat nak bawa Daddy gi sopping. Tapi paling dekat pun Mitsui Premium Outlet aje. Layankan aje la jawabnya. Tauke aka Kak Laila pun mengekoq kami juga. End-up , orang yang tak nak pergi sangat tu la yang membelinya. Standard kan. Sambung soping dengan Daddy Mummy semua lain pula la. Mood raya aku tak sampai lagi , apahal ni! 

Cuti raya bukanlah panjang lebar berjela pun. Hat mana balik tu lik leklok na , pesan pi kat pilot ka dreba ka taw. Ahaks.


Sebelum lelap mata , dapat Good Night wishes dari beloved Mummy . Huwarghhh , nak balik sekarang juga bisa nda?

Selamat Hari Raya ye , kamu !

1 comment:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen