Pengalaman Pertama - Berpuasa Sendirian

3:10 AM Yanty Lee 6 Comments


Saya ; Yanty Lee yang lebih mesra dengan panggilan manja Ty selaku tuan tanah tapak belog ni - www.yanty.my ingin memohon maaf di atas sebarang kekhilafan yang terjadi secara langsung mahupun tidak langsung bersempenakan di bulan yang mulia ini , bulan Ramadhan Al Mubarak. Di sini juga Ty ingin mengucapkan selamat menjalankan ibadah puasa.

Ramadhan 2015. 
Buat julung pertama kalinya, bersahur dan berpuasa tanpa yang tercinta - keluarga. Kekangan masa dan kerja , Ty terpaksa bersendirian.

Kenangan pahit & manis 2014 memang awesome , senyap - senyap drive sorang - sorang balik Penang kononnya nak buat surprise kat family tapi kejutan yang diterima bila Ty tersadai di Simpang Pulai bila kereta buat hal ; temperature hit. Kantoi juga dengan parents. Dan bila nak balik ke Putrajaya semula , di R&R selamber makan gara - gara tak puasa atas sebab uzur, sesungguhnya lupa gila dalam bulan Ramadhan. Dem!

Jom niat puasa siap2 tuk sebulan , kot2 terlupa ke terbabas sahur.


Apapun , 

Maaf pada yang terkena tempias "emosi terganggu" sejak dua menjak ni. Tak terniat , mungkin emosi dengan kekangan kerja antara faktor perubahan tingkahlaku yang luar biasa.

Maaf juga pada yang selalu ada tapi kerana terlalu sibuk , masa dan ruang untuk bersama seperti sediakala semakin tiada. Bukan no more hang out or no teh tarik w mamak session but I can't.

Arrgghhh , ini semua kerja punya pasal!

Apapun , I am so sorry.

In sha Allah , will catch up and fix it up everything sooner. Doa2kanlah juga Ty tenang menghadap kerja baru sekaligus ada ruang tuk Ty update blog yang makin terbengkalai.

6 comments:

  1. Maaf zahir batin Ty..

    Selamat menjalani ibadah puasa. Apa pun walau sensorang jgn lupa sahur okey! Akk tau klu x berteman biasanya org xde mood nk sahur

    ReplyDelete
  2. selamat berpuasa ty... berkat bulan ramadhan, doa byk2 moga cepat ketemu jodoh..next year taj yah poso sorang2 lagi..hehhehee

    ReplyDelete
  3. selamat berpuasa kak Ty,, pelan2 buat keja tu

    ReplyDelete
  4. yanty. saya ada disini. ehhh.. hehehe

    ReplyDelete
  5. Salam Ramadhan Ty.. Semoga diberi kekuatan dalam melalui dugaan kerja ty..

    ReplyDelete
  6. Assalam ty,
    Salam Ramadhan
    Selamat Berpuasa naaaaaa
    #BloggerUtara

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen