Buat Kuih Raya Dengan Mentega SCS

10:39 AM Yanty Lee 13 Comments



Wohoaa !
Dah puasa ke - 9 , mesti ada di antara u olls tengah dok sibuk dengan persiapan awal menjelang Syawal nanti. Tak kurang hebatnya yang  baking  macam - macam jenis kuih raya untuk kudapan ringan di sepanjang hari raya nanti.

Pastinya pembuat kek atau kuih tahu dan kenal dengan mentega SCS yang sudah lama mencipta nama dalam dunia masakan / pastri. 

Kini , mentega SCS tampil dan kembali dengan satu kelainan untuk membuat kuih raya sebagai hidangan kepada tetamu yang berkunjung untuk menyambut Hari Raya bersama.


Antara kuih raya yang telah diperkenalkan dengan resepi baru yang menggunakan mentega SCS di mana menjanjikan keenakan yang tidak terperi ; 
  • Coklat Kacang Hazel
  • Kejutan Oren
  • Kopi & Kacang ; dan
  • Mentega Kacang
Entri akan datang , In Sha Allah Ty akan kongsikan dengan u olls resepi keempat - empat kuih raya di atas. Ataupun boleh juga dapatkan pelbagai resepi yang khasnya berasaskan mentega SCS dengan melayari laman web Facebook SCS - https://www.facebook.com/scsdairymalaysia atau di saluran Youtube SCS - http://www.youtube.com/SCSDairy .


Tengok anak buah Ty sorang ni , kemain dia tibai kuih raya sorang dia je. Siap nyanyi lagu raya lagi sambil nikmati kuih raya kegemaran dia  - Coklat Kacang Hazel.

Okay , tunggu apa lagi u olls tu ? Jom dapatkan mentega SCS di pasaran juga resepi - resepi terbaru dan mula membakar kuih raya yang lain dari Hari Raya tahun - tahun lepas. Semoga dengan sentuhan kasih sayang akan disambut dengan pelum rasa sayang di hari lebaran yang mulia nanti.

Untuk maklumat lanjut , sila layari :-
Web Rasmi SCS : http://www.scsdairy.com

Happy baking guys!

13 comments:

  1. kalau time nak raya, biasa sy buat biskut guna marjerin je. x mampu lg nk beli butter banyak2. hihi

    ReplyDelete
  2. ButterSCS memang sedap. Saya suka yang jenis spreadable, sedap sapu atas roti bakar. Kalau buat kuih dahlia (semperit), tentu lagi gebu gebas kuih tu..yummy

    ReplyDelete
  3. Huaaa tetiba tak sabar nak beraya.. Tapi ena tak makan sangat kuih raya, selalu makan kerepek atau kekacang

    ReplyDelete
  4. Terasa2 kat tekak dah..

    Mmg berbaloi , mkn pun sedap

    ReplyDelete
  5. Zumal kalau buat kuih pun guna jenama nie gak, mudah cari kat pasaran. Zumal singgah dari #bloggerutara

    ReplyDelete
  6. Alamak.. tengok time pagi, memang menggetarkan nafsu perut...

    Dah la time raya memang peberet, biskut raya... heee.. #bloggerutara

    ReplyDelete
  7. amboi, awai siap buat kuih raya.. hehehe..
    singgah blogwalking sini pelan-pelan dari geng blogger utara...

    ReplyDelete
  8. singgah sini.. salam kenal #blogger utara.
    selalu guna buttercup. mungkin boleh try guna mentaga ni buat kek :)
    sedapnya

    ReplyDelete
  9. X pernah try lg mentega jenama nie.. nak try lah..

    ReplyDelete
  10. xnah try guna butter scs ni..sllu iols pakai buttercup
    next kuih raya iols try na

    ReplyDelete
  11. Assalam ty,
    hamboih3
    sakan anak teruna tu pulun kueh ghayer di bula posa nooooo
    he3

    #BloggerUtara

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen