Ujang9897 Review blog

2:50 PM Yanty Lee 2 Comments


1st of all , terima kasih kerana telah memilih blog ini untuk direview.
Meh baca komen tentang blog Yanty tapi title entry untuk direview tak suits Yanty.


Si blogger comel yang gua review
Gred C

Gua nak copy header yanty tak dapat sebab dia tak kasi tekan "right klik" hehe, bagi gua tak perlu buat macam tu sebab tak kisah la orang nak copy paste entri kita atau pun apa2...tapi terpulang..('',)
Erm..., rasanya banyak yang perlu dibaiki blog yanty ini untuk kasi lebih menarik dan mesra pembaca antarnya ialah

-  buang semua widget yang di atas tu ,bawah jeader tu semua harus di buang sebab rasanya tak perlu dan agak serabut untuk pembaca..('',) bawah header terus ada widget follower tak perlu yang lain2 tu ok..

- buang benda di sidebar yang rasanya tak perlu ada seperti "contes/segmen" "banner-banner bwh network blog"  dan susun siderbar tinggal apa yang perlu jer

- templet blog juga kurang mesra sebab tulisan entri transperan dengan bground blog, cari templet yang tulisan blog tak transperen dgn bground ,paham tak ni..hihi

- dari segi entri tengok byk join segmen dan giveaway sahaja.., cuba banyakkan entri personal..baru la blogger..=)

***************


Itu dulu setakat ini..., banyak lagi gua nak kena selesaikan...huhu...

Teguran gua dan review gua semuanya iklas dari hati..jangan kecik ati ek sayang..!!(manja tak)

Itu lah komen-komen terhadap blog Yanty. 
  • Gred C , teruknya lah nak digambarkan blog Yanty ini.
  • Mengenai disable right click , Yanty rasa yes terpulang sebab hak terpelihara. Bukan ada rasa hormat nak credit bila copy.
  • Widget selepas header Yanty dah dibuang hanya tinggal iklan , widget follower dan exchange linkKenapa Yanty tak buang exchange link? Sebabnya Yanty rasa itu senang untuk blogwalking dengan rakan blogger lain. Bukan macam Ujang memang tak perlu sebab sentiasa trafik melambung menonjak.
  • Segala sidebar widget seperti "banner-banner" dah diruntuhkan dari dinding.
  • Diminta untuk tidak meng"transparentkan" background entry , I shadow it. Bolehkan? Walaupun dah cuba tukar 3 kali menggunakan blogskin tetapi hati suruh stay dengan yang ini juga.
  • Lastly , bukan tak nak menulis dan menjadi blogger yang tegar dengan penulisan tetapi sekadar ada blog untuk penyertaan contest sahaja. Dah kebetulan namanya , sebelum ini dah ada saja penulisan mengenai diri ini. Check them on the click of OLDER POST , thank you.

Sedikit pun tak heran dengan kutukan blog berGRED. Nanti mati pun blog terbengkalai juga. Melainkan ada suami / anak-anak nak sambungkan. Akan cuba pertingkatan yang mana kurangnya. InsyAllah.

2 comments:

  1. biasa le tu..teguran membina... masing2 ada pandangan tersendiri...

    ReplyDelete
  2. Khairil : Terima seadanya sudah blog kita tak sehebat nama2 lain di alam blog je pun..:-)

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen