Raikan Hari Bahagia Di The Ballroom , MAHSA University

9:59 AM Yanty Lee 1 Comments


Salam uolls,

Buat pembaca blog Ty yang mana bakal ke jinjang pelamin nanti tapi masih mencari - cari tempat untuk disewa bagi meraikan hari bahagia bersama tetamu yang akan memeriahkan ketika majlis berlangsung kelak. Meh baca entri Ty ni sampai habis sebabnya Ty nak kongsikan satu tempat yang mana cantik dan selesa juga menyediakan pelbagai pakej untuk menjayakan majlis uolls tu nanti.



THE BALLROOM , MAHSA UNIVERSITY


- Sebuah dewan banquet yang sangat tersergam indah dengan hiasan yang cantik. Reka bentuk pada siling sangat bergaya yang mana mempunyai 6 buah chandeliers dengan lampu LED yang mana dikendalikan dengan remote control untuk menjadikan suasana acara lebih nampak glam. Juga mempunyai ruang yang sangat unik dengan siling kaca dan indoor garden - menjadikan ruang disediakan mempunyai pelbagai fungsi. Dewan banquet ini boleh memuatkan hampir 80 gaya jamuan banquet yang selesa serta dilengkapi sepenuhnya dengan kelengkapan seperti Skrin 4K LED dan sistem audio visual. Juga disediakan bilik ruang menunggu VIP , bilik persalinan dan ruang majlis.


SPEKSIFAKSI MENGENAI "THE BALLROOM"
- Saiz : 15,500 square feet
- Pentas : 58' x 32' x 3'2" (P X L X T)



- Kapasiti : 800 - 1000 orang (meja bulat) / 2,000 orang (teater)




- Ruang Tempat Letak Kereta : 700 lot
- LED Screen : 9,416mm x 4,424mm x 150mm
                         Pixel Pitch P3
                         4k Resolution : 3,072 x 1,408
                         2 Side Screens : 4,738mm x 2,626mm x 150mm
                         Pixel  Pich P3 , Resolution: 1,536 x 823
- Sound systen : State of the art 10 units line array speakers , 32 track digital mixer with built in effects and 16 track digital stage box.



- Lighting : 12x multicolor LED Par Can , 8x 15W LED Zoom Wash, 4x 5R Sharpie Beam , 1x Mini Pearl Lighting Controller
- Bilik ruang menunggu VVIP
- 2 VIP Parlours
- Bilik fungsi bersebelahan


Bilik persalinan ini akan dilengkapi lagi dengan cermin bagi memudahkan bakal pengantin untuk bersiap.



- Pakej Perkahwinan
- Bilik Conference Media

The Ballroom ini sangat sesuai untuk majlis perkahwinan dan sambutan majlis istimewa lain seperti persembahan teater dan banyak lagi.




Jadi Ty syorkan buat uolls yang nak majlis ekslusif dan tampak mewah , sangatlah recommended untuk dapatkan perkhidmatan dari MAHSA ini.

Untuk maklumat lebih lanjut ;
Facebook : https://www.facebook.com/mahsaevents/
Website : https://mahsaevents.com/
No.Tel : 03-51022233 / 010-9033709
E-mel : [email protected]
Lokasi The Ballroom : MAHSA Sports Complex , MAHSA Universtiy , Jalan SP 2, Bandar Saujana Putra
(Dari highway boleh nampak MAHSA University ; ianya bertentangan dengan City-Link Express)

#mahsaevents #mahsauniversity #mahsabemore #mahsalaunchparty #eventspacekl #eventspacemalaysia  #eventspaceselangor

1 comment:

  1. wah..mudah sgt.Satu tempat semua bole macam2 event kat sini. Baguslah,nak bookmark

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen