Lavender Ice Cream

8:00 AM Yanty Lee 11 Comments


Ke Cameron Highlands lagi.


Sebelum gerak lik Putrajaya, sempat Ty bawa mummy ke Cameron Highlands sekejap.

Mummy nak sangat pergi Lavender Garden. Jadi memandangkan Ty dari utara jadi Ty naik lalu dari Simpang Pulai. Dan tempat nak di tuju pun dekat.

Seronok mummy tengok bunga - bunga. Berulang - ulang disebut kalau bawa kereta balik sendiri boleh lah beli itu ini.


Sebabkan dah ada di Lavender Garden, mestilah nak rasa Ais Krim Lavender. Rasanya ada sedikit mint.

Lepas pusing sekitar Lavender Garden, kami ke Brinchang. Kea Farm Market tempat yang dituju. Apa lagi memborong segala sayur - sayuran, sweet potato, jagung segala bagai. Stok kekonon macam rajin nak masak.

Balik Putrajaya terus dicapainya tong sampah mini jadikan pasu.

Balik dari dinner , dah bloom.

Tapi Ty lebih tertarik dengan bunga. Boleh Ty tercegat lama duk usha rapat semua bunga yang ada. Yang pastinya mestilah bunga ros. Mungkin sinonim dengan nama penuh Ty sendiri kot. Maka mummy belikan dan auntie kedai pun bagi extra a bouquet lagi. Wah rasa berbunga - bunga hati jiwa segala raga bakul mak nenek Ty.

Lepas shopping kami terus gerak balik.

Next visit, mummy ajak singgah Lavender Park pula. Insha-Allah ada masa dan duit lebih boleh jalan-jalan dan menginap di Cameron dengan mummy & family.

11 comments:

  1. Ada eh aiskrim lavender.. nak kena singgah lagi cameron nie..

    ReplyDelete
  2. Lamanya tak ke sana.. rindu pulak..
    nak rasa lavender ice cream tu

    ReplyDelete
  3. Best gila. Especially bila dapat merasa ais krim perisa Lavender. Hope they can mantain this so that boleh jadikan Genting Highlands sebagai tarikan berpotensi tunggi negara kita.

    ReplyDelete
  4. Cameron Highlands dah tak sejuk macam dulu.. huu~ tapi aiskrem tu memang win.. blom jumpa lagi kat KL ni.. kalau nak merasa memang kena naik sana jugak..

    ReplyDelete
  5. Sdapnya aiskrim! hehe best kan unplanned trip mcm ni :)

    ReplyDelete
  6. ritu pergi sana hujan. tk sempat lagi pun nk hapdet hahahaha rajib kak ty !

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen