Novel SAKA dan KASARNOVA - Sedih tapi Bahagia

11:44 PM Yanty Lee 15 Comments



2 3 hari ni aktiviti lama menyerang balik. Dari terjebak perabih duit lagi beli dan beli buku - buku fixi , adalah lebih baik pulun perabih buang baca hat mana dok bersawang setelah sekian lama tak baca. Gila apa nya sejak tertukaq desk Jun lepas , nak jeling kulit buku apa pun tak dan. Kroooohhh. 

Sendiri tak tau awat tak dan. Kerja apa ja la buat sangat kan kan kan. Propa cam busy dengan banyak kerja ja bunyi.

Baru ni terlebih bahagia duk rumah ja. Tu sambung bacaan buku SAKA. Buku di plot cerita adalah sambungan dari buku BABI. Part ni jangan gelak. Sedih bhai. Ending dia aku telah gugur. Eh , bukan keguguran kandungan tapi gugurnya benih air mata yang suci sebab sebak betul part hubungan mak dengan anak. Uwaarghhh , cheq rindu mummy aih. 

Leman pergi menghadap Ilahi. 
Janji Tuhan itu pasti & setiap yang berlaku ada hikmahNya tersendiri.


Wooo!Cover dengan tajuk mengundang je. Kalau bawa naik flight cam baca buku BABI sebelum ni mesti kiri kanan passanger usha rapat ja. Tapi giler best.

Lucah tu tergelincir ada la sikit tapi tak bermaksud berunsur sedemikian pun seluruh plot cerita buku ini. 

Plot cerita lebih kepada genre yang common. Acah - acah drama Melayu pun ada. Yang buat rasa best sebab sambil baca ada info yang diselitkan dari penulis. GENERAL. Paling longoi is penggunaan bahasa and dialog memang cool gila. Suka siap boleh hadam dalam kepala hotak yang senantiasa bersirat. Power penangan penulis. I loike. 

Bukan tipikal percintaan biasa yang dihiasi oleh hyperbola dan metafora.

Happy ending. 

~

Tudia , ni memang gila fokus pada bacaan , dua buku sekali Ty tibai khatam. Balik kerja rini terus menghadap buku. Henpon semua pakat tak caj. Jahanam. Paling jahanam , lupa nak makan malam. Dah habis baca , baru sedar call in , mesej sana sini ada yang reply ada yang clear tak kurang selama ni ada yang tak send pun , pastu bunyi perut sama. Damn. Dekat pukul 12 tengah malam , what to eat,then? Gigit bantal , pejam mata esok ja la kebuluran di kala breakfast. Len kali telan buku tu kan. Aiyoo.

What's my next reading?!

15 comments:

  1. Waa.. tudia. Selalu terjadi. Baca buku sampai tak ingat dunia. Hmm.. macam best, boleh cuba baca ni ^^

    ReplyDelete
  2. haaaa ni mesti time demam boring2 kat umah ni hahahha

    ReplyDelete
  3. tgk cover nampak mcm .. cmne ye nk ckp.. tp mcm mistik.. hiihih

    ReplyDelete
  4. wah, lma timm xbernovel2 ni..tpi xpenh lgi bca novel gini hah..

    ReplyDelete
  5. yeahhh mummy mai ronda... hi yanty

    ReplyDelete
  6. wow kasarnova... cm menarik ja, nanti nk cari gak la walaupun cover desgn nampak scary.. ;)

    ReplyDelete
  7. mummy kalo hdp buku , plg jahanam lupa nak tidoq.. kikiki

    ReplyDelete
  8. tula pasai dia punya cover tu alamakk mmg mengundang misteri kat org tepi2 tu hehe

    ReplyDelete
  9. husna tak de satu pon koleksi novel fixi cenggini.. satu pon x pernah baca lg.. hahaha..

    ReplyDelete
  10. huhuhu... x rajin nak membaca...

    ReplyDelete
  11. Skang mmg best baca buku fixi. Cintan cintun jiwang tu kebanyakkan jalan cerita sama je. Malas nk layan

    ReplyDelete
  12. waaah tak sangka Ty suka baca novel eh.. kalo CT few pages da tidoo da =P

    ReplyDelete
  13. Kurang suka baca novel.....la ni paper pun tak sempat nak baca.. bukan tak sempat, malas haha...

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen