Cafe Hunting di Kota Damansara bersama Ketch Up

9:42 PM Yanty Lee 27 Comments

Salam u olls ,

Ahad lepas , Ty dan rakan blogger sertai program bersama Ketch Up - ketchup.com.my menerjah hampir 4 - 6 cafè/restoran sekitar kawasan Kota Damansara. Hari makan dan makan bersama dari pagi sampai ke petang. It's Blogger Run Day !

Kalau korang area Kota Damansara apa kata terjah cafè / restoran , pasti u olls suka. Jom terjah dulu apa ada kat kawasan ni ;

1.Cafe Studio
Menariknya pasal cafè ini , apa yang dihias dari awal pintu masuk sehingga ke hujung kedai , pelanggan boleh beli item display bukan sahaja makan. Antara menu yang ada ;

Nasi Lemak Pandan dengan Ayam Rendang

Mutton Curry Spaghetti

Chicken Chop with BBQ Sauce

SIGNATURE : Giant Breakfast

BEST SELLER : Apple + Orange + Kiwi ( Fresh pure fruit)

2.Wood & Steel
Cafè ni memang sesuai sangat untuk semua golongan walaupun dari luar hingga dalam hiasannya begitu unik. HIPSTER sangat wei! Kat sini pun apa saja yang dihias boleh dibeli. Walaupun unik , konsep yang diutamakan adalah seumpama makan di rumah sebab menu yang ada merupakan resepi ibu pemilik kedai sendiri.

Moroccon Lamb Shank

Tempura Butter Cream Linguine

Cinnamon Toast - home-mom-made

Memang sedap makanan kat sini. Cukup rasa gitu. Very asian. Recommended sangat - sangat.

3. The Picnic Table
Konsep berpiknik di dalam kafe. Sesuai untuk keluarga dan anak - anak kecil , juga boleh buat 'mini celebration'. Speciality menu adalah sandwich dan spagethi. Menu sandwich yang ada sangat rare dan menjadi permintaan pelanggan setiap kali datang ke sini.

Soft Shell Crab Aglio Olio

Bruschetta ; Mushroom - Spicy Tuna - Salsa

MOST WANTED : Garlic Butter Prawn Sandwich

4. 3 Bags Full
Restoran ini memang cool gila dari deco kedainya sampailah ke deco makanannya. Tip Top - Food Presentation , that's all I can say. Tukang masak atau idea yang menarik pada deco dan segalanya adalah hasil kreativiti salah seorang pemilik restoran juga. 

Sheep In The House

Salmon Croquette

SIGNATURE : Squid Ink Spaghetti

SIGNATURE : Sizzling Prawn Platters

Monster Milkshake : 
Green Goblin - Avocado Banana Milkshake & Davy Jones - Coconut Milkshake

Apa yang Ty leh katakan , program Blogger Run bersama pihak Ketch Up yang juga berkolaborasi dengan Sini, myc.com.my , Food Ink  bersama Kelab Blogger Ben Ashaari sangat mencabar dan menerujakan apabila dapat bersama - sama menikmati pelbagai jenis makanan juga minuman yang disediakan oleh pihak cafe/restoran. Pemilik cafe/restoran juga sangat friendly dan welcoming begitu juga dengan layanan yang mantop dari semua staff. Sangat memuaskan.

Jadi lepas ni kalau u olls berada di sekitar kawasan Kota Damansara , boleh la cuba antara cafe/ restoran ini. I can guarantee you guys will love it.

Berminat nak sertai Ketch Up , boleh register di http://ketchup.com.my/

Untuk makluman lebih lanjut , boleh la terjah ; Facebook Ketch Up | Instagram Ketch Up

27 comments:

  1. Wow wow wow..dapnyer dapnye ..terliur dan tetiba lapar laaa Ty huhuhu...Semua gambar makanan tu dah nampak macam real dah oii..cam nak ngap...tapi ngap skrin jer laaa..

    ReplyDelete
  2. smuanya nmpk yummy.. asal la x stay kt keyell

    ReplyDelete
  3. Kenapa makanan korang portion besar??!! Kami nak jugaaaakkkk!!! Hahahaha

    ReplyDelete
  4. Yg butter prown dkat 3 Bags Full mmg terbaek kann..

    ReplyDelete
  5. Amboii sedap nya.. tringin nak terjah jugak..

    ReplyDelete
  6. Tudia, menu-menu yang sangat menggoda jiwa ini ^-^

    ReplyDelete
  7. macam-macam ada..pergh, meleleh ayaq liuq tengok;)

    ReplyDelete
  8. macam-macam ada..pergh, meleleh ayaq liuq tengok;)

    ReplyDelete
  9. finally dapat jugak yana komen .. semua dishes nmpak sangat mengiurkan huhuhu

    ReplyDelete
  10. Adoiii tgh demam nampak makanan gini x selera, jadi selera..

    ReplyDelete
  11. Adoiii tgh demam nampak makanan gini x selera, jadi selera..

    ReplyDelete
  12. Monster Milkshake : Green Goblin - Avocado Banana Milkshake & Davy Jones - Coconut Milkshake
    Superb...terliur PC...

    ReplyDelete
  13. adus Ty !!! sampai hati tayang gambar makanan cenggini sob sob..

    ReplyDelete
  14. Ty !! bila nak lepak ni ? nak paw Ty ahahaha..

    ReplyDelete
  15. Woowwww sedapnya tempuraa tu ! heheee

    Saya KD ! Boleh lah singgah sini nanti :)

    ReplyDelete
  16. I'm so hungry right now. I want to try all of them.

    ReplyDelete
  17. gambo last tu I tenung lama sikit. hehehe sedap nyaaaa

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen