Tiada Istilah DIET

9:59 PM Yanty Lee 8 Comments


Alhamdulillah , selamat pergi dan balik dari Kemaman , Terengganu. Ada kursus sukan sambil bersukan di sana selama 4 Hari 4 Malam. Pelik kan ? Sebab nya 4 Malam tak dapat peluk "tersayang". Demam on the spot malam tu , ko!

Dekat Kemaman , bab makan semua disediakan cumanya selera orang sakit dengan selera tekak dah lari tune sikit. Makan tetap makan cumanya makan sekadar tuk isi perut. 

Ahad yang patutnya semua orang repeat rehat dan tidur lagi , Ty pula selamat sampai ke Warung Bunian dengan Kak +Sue Izza bersama suami dia.  Melantak tak hingat dunia , 2 roti canai pembuka selera dan diikuti dengan Nasi Lemak Telur Bungkus.


Sebenarnya bukanlah berhajat pun nak bekpes di sini. Cumanya kebetulan , memandangkan ada perjumpaan dengan pihak Tadom Hill Resort . Nak tahu , boleh face to face untuk tahu kebenaran tentang tempat ni.

Lepas mesyuarat santai , singgah rumah Kak +Sue Izza . Sempat lah tolong gorengkan cempedak dan makan burger special versi Kak Sue dan akhirnya terbongkang kejap depan TV sebelum balik rumah.




Walaupun makan ala kadar tapi lagi puas dan sedap apatahlagi kena dengan selera tekak. Bukan memilih tapi dari kecik memang selera mat salleh. Eh silap , cheq orang Penang kan , masakan tak cukup rasa memang leceh la nak terima. Mengada? Lantak hang la nak label pa pun.

Ha tu dia , masak berapronkan , 
Apron Kelab Blogger Ben Ashaari.

Bila jumpa tukang masak sorang ni , memang lupakan saja niat untuk DIET . Mustahil ianya akan berlaku apa tidaknya bila dia berjaya umpan I olls dengan makanan feberet - Cempedak. Goyang iman. Saia ta kuad.

Thank you , Kak Sue & Abang Eddy for today and everything.

8 comments:

  1. Kalau makanan-makanan kat atas tu confirmlah terus lupa nak diet. Grrrr

    ReplyDelete
  2. Menu nie memang tak DIET la..Hahahaha

    Follow blog AlongMisuari

    Artikel TERBARU AM
    Jom memriahkan GA cik en yang bernilai lebih dari rm1K Give Away Nurfuzie Dot Com #1 Bernilai RM1000
    Hadiah daripada AM untuk sahabat AM Ebook Percuma Putihkan Gigi
    Hadiah dari AM untuk sahabat Lelaki AM Ebook Percuma (Rahsia Lelaki)

    HOT ITEM..
    LeoRa For Men
    LeoRa For Women

    Terima Kasih
    AlongMisuari

    ReplyDelete
  3. hahaha... kalau dah air tangan chef tu mabeles, mustahil nak tolak...

    ReplyDelete
  4. makan jgn tak makan..rugi kalau tak makan..hihihi

    ReplyDelete
  5. petang2 ni tgk makanan mmg berlipat ganda laparnya haha

    ReplyDelete
  6. kat mulut jer selalu kata diet..tapi bila nampak makanan lupa terus diet..hehehe

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen