Laksa Sarawak - Mini Farewell

11:27 PM Yanty Lee 2 Comments


Busy !
Get a life lah Ty , kata pegawai sorang kat opis. I wish tapi terbaiknya dia tempik dengan petirnya depan bos gua. Makan dalam la jawabnya.

Berbalik kepada tajuk entri , baru ni walaupun sesibuk kalah umpama Perdana Menteri dek kata orang. Sempatlah berkumpul dan lepak dengan Kak +Nadia Azis , Zarina & Ash kat my house. Al kisah ada lagi kaum kerabat nak datang tapi last minute ada kekangan memasing tak dapat dielakkan.

Nak masak - makan - lepak ala santai - santai pada mulanya. Pes Laksa Sarawak dalam peti sejuk dah setahun tapi tak juga masak. Import Zarina la masak. I olls sediakan dapur dan tempat lepak ja.

Tapi petang lepas jam 5 , dikejutkan dengan berita Kak +Nadia Azis dapat tukar. Ditukarkan sebenarnya dan sebetulnya. Frust menonggeng minah ni. 

Alhamdulillah dinner is ON even mood a little bit swag.

Lupa beli taugeh si cooker we olls.

As usual , tuan rumah balik kerja lewat. Masak pun lewat sikit la jadi ceritanya. Selagi tak dapat call kata si tukang masak memetir kata nak sampai rumah , selagi tu la dok menghadap kerja mat opis. Walhal satu opis. Maaflah , saya workalholic. Kahkahkahkahkah.

Gigih we-fie dengan Oppo

Ampun , i olls balik kerja terus sambubg kerja kat dapur. Tak sempat dah nak mandi segala. Sebab tu la berbaju kurung. Pe de hal masak dengan baju kurung lepas kerja kalau sebelum ni main badminton pun leh berbaju kurung. 

Lepas lepak makan gossip segala bagai. Terlebih rajin , kemas rumah dari bilik ke bilik sapu & mop satu rumah. Zarina settle part di dapur. Tengah malam jap 1.30 pagi baru I olls masuk mandi. Exercise memalam buta kekdahnya. Sebabkan dah lewat , ada la teman tidur malam nya bila Zarina dah malas nak drive balik. 

Terbongkang memasing , tapi miracle memasing masuk kerja next day awal dari biasa. Semlat lagi Zarina lik rumah and bersiap ke kerja. Tapi i olls asal sampai parking opis memang mood nak masuk opis sumpah gua down. How do I get back my mood to work?

Directly pulun kerja , rasa nak berhenti kerja je. Hipokrit gila orang kat opis. Nak sesuatu , manis gila butir bicara tapi lama kelamaan cam haramjadah!

2 comments:

  1. Yanty cer try mintak tukar.. mana tahu berubah angin mood kerja akan mari balik..=D

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen