I-City with Zara Arissa

7:40 PM Yanty Lee 10 Comments

Salam u olls , 


Last Friday night , Ty dan family juga Zara Arissa with her papa & mama menjejakkan kaki ke I-City, Shah Alam.

Memandangkan my mummy pun teringin sesangat nak pergi , jadi sekaligus la plan journey ke sana. Kira still a birthday celebration buat si kecik Zara Arissa yang dah genap setahun pada hari Khamis bersamaan 21 Februari yang lepas dan telah ada sambutan kecil-kecilan di rumah Ty di Putrajaya memandangkan mama nya ; Kak Nora ada urusan di Putrajaya.

Okay , Ty hanya mampu bergambar dengan lensa DSLR Nikon sedikit sahaja sebab papa Zara Arissa lupa nak caj bateri. Oleh yang demikian , terpaksalah masing - masing dengan lensa gadjet masing - masing termasuklah mummy Ty. Pakat bawa hala tuju masing - masing di sekitar I-City. Jenuh dok calling la Whatsapp-ing. Landmark nak jumpa balik ialah pokok Krimas , haha.

Sayangnya , kami semua tak berkesempatan untuk masuk ke Snow Walk kerana ada baby tak dibenarkan. Naah , meh cuci mata dengan gmabar - gambar dengan design lampu yang sangat cantik . 

Zara sempat take a ride dengan her papa kat track ni.



















Fuh ! Banyak juga rupanya Ty amik gambar dari Note Ty ye, lepas berjalan sampai kaki lenguh sudah , kami berehat sebentar di sini (gambar bawah) . Papa Zara sempat layan racing kereta ; as he says "I'm the only boy". Sporting betul Zara's mama & papa. 


By 11 something baru kami semua gerak balik , nanti Zara dah besar acaner pula la rupa I-City ni ye. Maybe dah boleh masuk ke dalam Snow Walk next time. In Sha Allah. 


Raya Cina nak hampir ke penghujungnya , jadi Ty nak ucapkan Happy Chap Goh Mei bagi penganut beragama Buddha.

Huh , seminggu umah Ty riuh dengan telatah si kecik Zara Arissa tapi sekarang dah sunyi. Rindu pula, perkara paling best yang Ty dan Zara sama - sama buat bersama ialah pada hari jadi Zara yang pertama , Zara drive dengan Ty sahaja pergi jemput tok mummy dan Auntie Ros dari tempat kerja. Cer korang bayangkan?

Malam semalam mengubati rindu dengan bervideo call melalui Tango. In Sha Allah , balik Penang nanti boleh jumpa Zara lagi. 

10 comments:

  1. bestnya.. teringin jugak nak pergi xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best juga pergi pada bkn peak season , tak panas pun berangin je rasa. Senang nk bergambar. Pergi lah bila sempat.

      Delete
  2. hey hey...aku p sane malam semalam (sabtu malam)..siap ade mercun!! pom pang!! syok ooo~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lorh yeke , tak berkesempatan la kita nak jmp. Bestnya ada mercun sempena apa weyh?

      Delete
  3. oh... da ada 2 3 bende bru kt icity..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke ? Ty pergi lama dah awal2 buka dulu pastu dah xjejak pun. Xpasti apa yg mana lama dan baru pun. Hahaha.

      Delete
  4. Replies
    1. In sha allah... Some others time la...

      Delete
  5. dulu kila study dekat je dgn i-city... tapi tak pernah jejak lagi sampai sekarang uwaaaa... =.=

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syg nye. Np x pergi...mesti bz n pulun study ni.

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen