I-City with Zara Arissa

7:40 PM Yanty Lee 10 Comments

Salam u olls , 


Last Friday night , Ty dan family juga Zara Arissa with her papa & mama menjejakkan kaki ke I-City, Shah Alam.

Memandangkan my mummy pun teringin sesangat nak pergi , jadi sekaligus la plan journey ke sana. Kira still a birthday celebration buat si kecik Zara Arissa yang dah genap setahun pada hari Khamis bersamaan 21 Februari yang lepas dan telah ada sambutan kecil-kecilan di rumah Ty di Putrajaya memandangkan mama nya ; Kak Nora ada urusan di Putrajaya.

Okay , Ty hanya mampu bergambar dengan lensa DSLR Nikon sedikit sahaja sebab papa Zara Arissa lupa nak caj bateri. Oleh yang demikian , terpaksalah masing - masing dengan lensa gadjet masing - masing termasuklah mummy Ty. Pakat bawa hala tuju masing - masing di sekitar I-City. Jenuh dok calling la Whatsapp-ing. Landmark nak jumpa balik ialah pokok Krimas , haha.

Sayangnya , kami semua tak berkesempatan untuk masuk ke Snow Walk kerana ada baby tak dibenarkan. Naah , meh cuci mata dengan gmabar - gambar dengan design lampu yang sangat cantik . 

Zara sempat take a ride dengan her papa kat track ni.



















Fuh ! Banyak juga rupanya Ty amik gambar dari Note Ty ye, lepas berjalan sampai kaki lenguh sudah , kami berehat sebentar di sini (gambar bawah) . Papa Zara sempat layan racing kereta ; as he says "I'm the only boy". Sporting betul Zara's mama & papa. 


By 11 something baru kami semua gerak balik , nanti Zara dah besar acaner pula la rupa I-City ni ye. Maybe dah boleh masuk ke dalam Snow Walk next time. In Sha Allah. 


Raya Cina nak hampir ke penghujungnya , jadi Ty nak ucapkan Happy Chap Goh Mei bagi penganut beragama Buddha.

Huh , seminggu umah Ty riuh dengan telatah si kecik Zara Arissa tapi sekarang dah sunyi. Rindu pula, perkara paling best yang Ty dan Zara sama - sama buat bersama ialah pada hari jadi Zara yang pertama , Zara drive dengan Ty sahaja pergi jemput tok mummy dan Auntie Ros dari tempat kerja. Cer korang bayangkan?

Malam semalam mengubati rindu dengan bervideo call melalui Tango. In Sha Allah , balik Penang nanti boleh jumpa Zara lagi. 

10 comments:

  1. bestnya.. teringin jugak nak pergi xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best juga pergi pada bkn peak season , tak panas pun berangin je rasa. Senang nk bergambar. Pergi lah bila sempat.

      Delete
  2. hey hey...aku p sane malam semalam (sabtu malam)..siap ade mercun!! pom pang!! syok ooo~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lorh yeke , tak berkesempatan la kita nak jmp. Bestnya ada mercun sempena apa weyh?

      Delete
  3. oh... da ada 2 3 bende bru kt icity..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke ? Ty pergi lama dah awal2 buka dulu pastu dah xjejak pun. Xpasti apa yg mana lama dan baru pun. Hahaha.

      Delete
  4. dulu kila study dekat je dgn i-city... tapi tak pernah jejak lagi sampai sekarang uwaaaa... =.=

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syg nye. Np x pergi...mesti bz n pulun study ni.

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen