Kasar nya!

11:47 AM Yanty Lee 9 Comments

Terkejut bila dengan cuping telinga terdengar mereka-mereka mengutuk , mengumpat. Di mata orang lain , sempurna. Okay , sekarang .. hakikat bertudung , solat , ISLAM mereka sekadar atas sijil lahir dan IC masing -masing.

Peringatan apabila nak masuk stor ke surau ke apa - apa ye , awak!
Cakap siang pandang - pandang , cakap malam dengar - dengar !
Dah tak ada kerja lain ke? Orang lain yang bermasalah dengan kita dia pula yang lebih. Orang yang bermasalah tu bukan la seperti yang di sangka. Solat? Alhamdulillah la kalau dah bertaubat. Katakan tak nak pada rokok. Opss , no more saturday night fever too. Should be or no? Never pretend to act good to grab others attention and believers on you.

Nota Tapak Kaki : Melayu sesama Melayu memang xboleh tengok senang sikit.  

9 comments:

  1. done follow ur blog...btw nice blog....
    cantik...n simple..u make it deference...

    ReplyDelete
  2. salam ukhwah..
    like3 statement kat bawah skli tu...*nota tapak kaki..
    bila lar melayu nk bsatu erk.. moga2 cpt lar bsatu..amin..

    ReplyDelete
  3. selagi melayu xde islam dalam hati .. -refer pata notakaki awak- :)

    ReplyDelete
  4. Melayu2 ni semua especially yang bajet 100 & 10 % perfect mmg xkan rase kekurangan diri - nak tgok org jatuh je..

    ReplyDelete
  5. Cahaya gembira: Harus lah LIKE kan kan kan... itu la tak tahu la bila bersatu tu..wondering

    ReplyDelete
  6. kiera'sakura: Setuju. entah la bila mereka ni nak berubah

    ReplyDelete
  7. kina: Thank U untuk pendapat yang memberangsangkan itu. Masih cari idea untuk memantapkan blog. TK sgt2 sudi follow. Keep in touch

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen