Mr Popper's Penguins

6:53 PM Yanty Lee 2 Comments


Mr Popper's Penguins 

( Dah tengok x?)

Genre : Komedi
Thomas Popper (Jim Carrey) telah menghabiskan hidupnya bekerja untuk menjadi nombor satu estet maestro sebenar di New York City. Beliau telah mengorbankan segala-galanya ; kawan-kawan, keluarga, dan juga kebahagiaan sendiri. Tetapi di ambang tawaran terbesar dalam kariernya, beliau menerima hadiah - krat misteri dari Antartika -dari bapa  lama  menghilangkan diri. Apa yang di dalam peti kayu menandakan berakhirnya kewujudan Popper yang selesa dan teratur, dan permulaan hidup baru sebagai tokoh pemimpin, tuan tanah dan ibu bapa kepada enam penguin yang tidak dapat dilupakan, masing-masing dengan keperibadian yang berbeza.

Nama 6 ekor penguin Mr.Popper
Capten , Nimrod , Picky , Stinky , Loudy and Lovely


Must watch this movie in cinema sebab sangat kelakar walaupun certain part tak masuk akal.
Kasih sayang antara manusia dan binatang boleh disemai dalam jiwa penonton.
Sifat kekeluargaan jugak boleh dipupuk dari cerita ini.


*I went on last Wednesday and x plan pun nak tengok wayang tapi biler ex housemate xjadi tengok and dia sell two tikets only for RM10/- so me & En.Nameless decided tengok je lah! Pas kerja singgah rumah
En.Nameless dia mandi siap N dah dekat time utk me berbuke pose so singgah kedai warung2 area his house. Break my fasting then shoot gi Alamanda. Kalau lik umah siap2 alamatnya aku xsiap haha dh letih kerja lik nak zzZZzzzz jer. Njoy sgt tgk muvee nie dengan En.Nameless.*

Hope sesiapa yang pergi tonton pun enjoy.

2 comments:

  1. hbari tu tengok cerite nie..tapi sampai part yang penguin tu kejar dye kat satu function tu..lepas tu kuar hall sebab ade emergency..;(

    ReplyDelete
  2. @bombay: alo kecian nya.. xpa nnti bli cetak rompak haha..

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen