Malam Apresiasi BMI 2010 vs Malam Mesra JPA

5:49 PM Yanty Lee 2 Comments


7hb JAN 2011 - Bahagian Pembangunan Modal Insan adakan Malam Apresiasi di INSPEN. Pada mula seriouly xde hati mo join this event.HAHA..tapi alasan kukuh EO ku mengatakan aku tak join pi "kursus" kat Melaka jadi terpaksa la pergi. Dan ramai orang di unit aku tak ade.Unit dah la kecik. Ada yang kena airport duty.Well nak tak nak kena jugak pergi sebab nama naik untuk buat persembahan. What? Ape kejadah? Ouch..Coral Speaking versi Melayu dari Sektor Latihan Sebelum Perkhidmatan yang mengabungkan the bachelors-bachelors yang xda komitmen.Tapi bujang ke kak ieja? Opss....macam saiko ok benda ni.. best part is sorang-sorang ada watak and style sendiri. Time practice la gugup gila sampai leh aku cakap laju macam train ERL. Whee..Masa practice dengan geng-geng okay je kot.Haih nervous nyer semua orang. Petang tu KTT sponsor (pinjam je) jubah! Whee...stylo ar kiterorg nnt.Majlis bermula about 9pm. Persembahan pun bermula. Kiterorg perform dulu OK! OMG...dush. orang sedap makan kiterorg kt luar preparing hukhuk..Performance Ok-Ok kot. Sebab Pengarah semua org pun gelak. Tajuk Coral Speaking aku pun tak tau haha..tapi more to Gelagat LSP ..kind off la. Lepas perform je semua lega gila and time to eat. Bab ni spoil! sgt-sgt. chicken chop keras!! The buffet food are also -DAMN. Hurm..tapi kiterorg dah nervous dan lapar sesangat gagah gak telan. Lucky draw? Sangat tak lucky. Uwaa.. tapi percaya tak percaya Persembahan kiterorg menang #2! Unbelievable! Amazing..berlakon mcm kartun pun leh menang!!

Some photos ;-)

Atur cara
Chicken Chop yang DAMN it!


Last practice b4 perform

Nida yg nervous

Awarded as the second best performance !
The LSP Gang!
Overall best! OK! Cuma food jew kot. Well kind of a great nite jugak la. Spending with BMI's staff! Rock it babeh! But,........

On the 17th Jan - JPA held Malam Mesra JPA bersama PM di PICC. Its so protocol..! Hurm.. pergi pun sbb Nida nak pergi and kiterorg ganti pegawai yang mana tidak dapat hadir. Tapi food NICE. But sangat bored sbb protokol kot. Lucky draw confirm tak dapat nyer tp dpt gift pun kinda ok ler..Here some few photos to be shared . 

Eila & Nida
thanx for snap Nida!~~~
Nida betul2 berselera mkn
Shown she is hungry
Jaclyn Victor !
PM - Datuk Seri Najib Tun Razak
The "Door Gift" -2G 1M'sia Pendrive

She is so happy to got it eventho tak bertuah.
Last but not least, guess warga BMI is more happy and enjoy dengan Malam Apresiasi instead of Malam Mesra JPA ni. Is wat I see (comment's on FB) and people talking the next day. No matter what everything is over! LOLx

Lepas baca entry singgah la ke ruang komen , dan seKLIK  juga, TQ.


2 comments:

  1. beb, pinggan tu bukan aku punye beb.
    aku tak makan udang. tu pinggan kao.. hahahah

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen