2 Pelan Perlindungan Etiqa : e-Medical Pass & e-Cancer Care

Thursday, May 23, 2019Salam uolls ,

Ty percaya ramai di luar sana masih belum ada insurans perubatan & kesihatan sendiri ataupun mungkin mahukan penambahbaikkan untuk masa depan dengan faedah yang lebih bagus. Tapi masih mencari yang mana terbaik untuk dibeli.

Okay , Ty sendiri sebenarnya pengguna insurans Etiqa. 

Jadi kali ni Ty nak kongsi dengan semua sesuatu yang baru dari Etiqa Insurance & Takaful iaitu 2 buah pelan ; e-Medical Pass & e-CancerCare Protection Plan.E-MEDICAL PASS & E-MEDICAL PASS TAKAFUL
Bila sebut pasal "medical" ni , memang adalah satu perkara penting untuk semua orang. Yang mana , adalah penting untuk mempunyai rancangan perubatan walaupun mungkin di antara kita sudahpun mempunyai perlindungan perubatan yang disediakan oleh pihak majikan seperti contohnya bagi penjawat awam ; mereka ada “Guarantee Letter (GL)" yang mana membantu dari segi bil pembayaran hospital tetapi tidak merangkumi dan melitupi sesetengah penyakit. Bahkan pula dengan pelbagai kes kesihatan semakin menjadi - jadi dan meningkat , Ty rasa kita semua perlu mula menitikberatkan untuk mendapatkan tawaran yang terbaik untuk diri sendiri. 

Dan dengan adanya e-Medical Pass Takaful ataupun e-Medical Pass Insurance ini , mungkin akan membantu melengkapkan keperluan perubatan uolls dengan tawaran Fast & Easy yang berpatutan.

e-Medical Pass Takaful
Pelan perubatan patuh Syariah yang menyediakan faedah hospital dan pembedahan, dan kemasukan tanpa tunai.

Kelebihan Etiqa e-Medical Pass Takaful :
- Perlindungan Sepanjang Hayat Tanpa Had
Tidak perlu bimbang tentang perlindungan perubatan yang mencukupi semasa tempoh sijil, kerana tidak ada had seumur hidup (tertakluk kepada had tahunan).
- Berpatutan
Dapatkan perlindungan perubatan dari serendah RM1.77 sehari
- Kelulusan Segera
Tiada pemeriksaan perubatan diperlukan. Hanya jawab 3 soalan kesihatan untuk perlindungan segera jika memenuhi syrat - syarat yang ditetapkan.
- Etiqa Healthcare App
Pencari GPS akan menunjukkan hospital panel Etiqa yang terdekat dengan anda.
- Kemasukan Hospital Tanpa Tunai
Surat Jaminan akan disediakan dengan hanya satu panggilan telefon ke talian 24/7 Etiqa - 1-800-88-9998. Ia dapat membantu dan memudahkan pengguna Etiqa untuk dimasukkan ke hospital tanpa bayaran .


e-Medical Pass Insurance
Pelan perubatan yang menyediakan faedah hospital dan pembedahan, dan kemasukan tanpa tunai

Kelebihan Etiqa e-Medical Pass Insurance:
- Perlindungan Sepanjang Hayat Tanpa Had
Tidak perlu bimbang tentang perlindungan perubatan yang mencukupi semasa tempoh sijil, kerana tidak ada had seumur hidup (tertakluk kepada had tahunan).
- Berpatutan
Dapatkan perlindungan perubatan dari serendah RM1.74 sehari
- Kelulusan Segera
Tiada pemeriksaan perubatan diperlukan. Hanya jawab 3 soalan kesihatan untuk perlindungan segera jika memenuhi syarat - syarat yang ditetapkan.
- Etiqa Healthcare App
Pencari GPS akan menunjukkan hospital panel Etiqa yang terdekat dengan.
- Kemasukan Hospital Tanpa Tunai
Surat Jaminan akan disediakan dengan hanya satu panggilan telefon ke talian 24/7 Etiqa 1-800-88-9998. Ia dapat membantu dan memudahkan pengguna Etiqa untuk dimasukkan ke hospital tanpa bayaran.


E-CANCERCARE & E-CANCER CARE TAKAFUL
Seperti semua sedia maklum , di antara penyakit yang digeruni semua adalah kanser . Yalah kan , kanser boleh memusnahkan harapan seseorang yang memberi kesan mendalam sehingga boleh memberi tekanan emosi kerana melibatkan kos rawatan yang tinggi untuk melalui prosedur-prosedur yang diperlukan untuk sembuh. Dengan adanya e-CancerCare Takaful dan e-Cancer ini boleh membantu meringankan beban kewangan untuk rawatan.

e-Cancer Care & e-Cancer Care Takaful menyediakan manfaat tunai terhadap 3 peringkat kanser seperti berikut :  
Dan untuk makluman , kadar bayaran juga adalah berbeza untuk golongan lelaki dan wanita yang mana uolls boleh klik di sini untuk fahami sendiri - eCancerCare Rate Male dan eCancerCare Rate Female.

e-CancerCare Takaful
Pelan patuh Syariah yang menyediakan perlindungan untuk peringkat awal dan kanser peringkat akhir.

e-CancerCare Insurance
Pelan patuh yang menyediakan perlindungan untuk peringkat awal dan kanser peringkat akhir.

Kelebihan :
- Pembayaran Tunai Awal
Pembayaran tunai sebanyak 30% daripada jumlah yang diinsuranskan akan dibayar terus kepada uolls untuk peringkat awal termasuklah Karsinoma In Situ.
- Pembayaran Tunai Secara Lump Sum
Sejumlah 150% daripada jumlah yang diinsuranskan akan dibayar secara langsung kepada anda apabila didiagnosis kanserkanser peringkat akhir.
- Kelulusan Segera
Tiada pemeriksaan perubatan diperlukan. Hanya jawab 3 soalan kesihatan untuk perlindungan segera jika memenuhi syarat - syarat yang ditetapkan.
- Berpatutan
Dapatkan perlindungan dari serendah RM0.21 sehari.


Yang membezakan antara Takaful dan Insurance ialah pelan yang ditawarkan mengikut Syariah atau tidak.

MACAM MANA DENGAN PLAN TERBARU DARI ETIQA?
Menarik bukan , jadi bagi mereka yang ingin mendapatkan pelan - pelan ini boleh lah membuat  permohonan terus secara atas talian di www.eti.qa/health

19 comments

 1. Semua kene siap sedia kan.. Bgus mi.. Nad husbnd yag uruskan

  ReplyDelete
 2. Insurance mmg bnyk kelebihan. cuma kesedaran tu ada ke tak pada orang ramai

  ReplyDelete
 3. kena study lebih sikit bab insurance ini sebab farah sendiri pun kdg2 x berapa nak fhm.. tq sharing info ni.

  ReplyDelete
 4. Pelan perlindungan amat penting dan bermanfaat untuk kita semua. Kesedaran tentang ini masih ramai belum faham betul²

  ReplyDelete
 5. Bagus perkongsian ni..membuka mata org ramai tentang kepentingan insuran

  ReplyDelete
 6. Insurans penting zaman sekarang ni.

  ReplyDelete
 7. Such organizations are feeling obligated to change this strategy as social insurance premiums keep on ascending at levels well above expansion. website

  ReplyDelete
 8. Nice blog, I will keep visiting this blog very often. click here

  ReplyDelete
 9. Nice to be visiting your blog again, it has been months for me. Well this article that i've been waited for so long. I need this article to complete my assignment in the college, and it has same topic with your article. Thanks, great share. click here

  ReplyDelete
 10. Superbly written article, if only all bloggers offered the same content as you, the internet would be a far better place.. la diete en 3 semaines avis

  ReplyDelete
 11. We are really grateful for your blog post. You will find a lot of approaches after visiting your post. I was exactly searching for. Thanks for such post and please keep it up. Great work. destructeur de diabete forum

  ReplyDelete
 12. hello!! Very interesting discussion glad that I came across such informative post. Keep up the good work friend. Glad to be part of your net community. Click here

  ReplyDelete
 13. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

© Yanty Lee. Design by FCD.