Hari 4 : Dekati Sumber Galian Bumi Pulau Belitung - Danau Kaolin

1:00 AM Yanty Lee 0 Comments


Salam uolls ,

Sekejap saja masa berlalu , dah masuk hari terakir Ty dan kengkawan media di bumi Pulau Belitung. Perjalanan kami tidak terus ke lapangan terbang. Masih ada beberapa tempat yang masih kami perlu singgah dan kunjungi.

1. Danau Kaolin


2. Kong Djie Coffee

Wajib cuba , kopi susu yang menjadi minuman TOP di sini.

Ini dekat kedai yang lama dan ia terletak di tepi jalan sahaja. Buka sampai malam. Nak rasa old school boleh sangat ke sini. 

3. Hanggar 21
Kami berhenti di sini untuk makan tengahari dulu sebelum sambung perjalanan yang tak sampai 5 minit pun ke lapangan terbang.


Unik! Makan Mee Atep ala mee rebus yang di letak alas atas daun simpor dan disajikan dengan air jeruk. Part ni , baru tersedar yang mana-mana tempat makan yang kami pergi , mesti air panas kalau perlukan ais ketul kena minta. 

"u r what u read
u r what u write” 
― andrea hirata

Untuk uolls yang nak juga pergi bercuti di Pulau Belitung ni macam Ty dan kengkawan social media Ty , uolls boleh study package yang ditawarkan dari MTN Getaways  Pte.Ltd yang Ty kongsikan ;

PAKEJ BELITUNG
Harga pakej ;
- 3D2N : RM1,499.00
- 4D3N : RM1,799.00

Pakej Termasuk ;
1. Tiket kapal terbang (pergi&balik) dengan GARUDA Airlines *direct flight dari Singapore - Belitung*
2. Penginapan
3. Makan - Sarapan Pagi , Tengahari & Makan Malam
4. Ground package - Airport Transfer , Land Transprort for city tour & Boat for Island Hoping

Pakej Tidak Termasuk ;
1. Airport Taxes
2. Insurans
3. Perbelanjaan Sendiri
4. Tips

Penerbangan hanya 4 kali seminggu - Isnin , Rabu , Jumaat dan Ahad.

Maklumat lebih lanjut dan promosi dari semasa ke semasa , boleh ikuti dan dapatkan di ;-
No.Tel : +6585313381 (Faizun)
Instagram : @mtngetaways

Jangan lupa baca entri-entri dari awal Ty di Pulau Belitung!

0 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen