Berbaloi Singapura Tour Package Dengan Traveloka

7:00 AM Yanty Lee 8 Comments


Salam uolls,

Tak lama saja lagi kita bakal ke penghujung tahun dan musim sekolah yang panjang juga bakal bermula. Sudah semestinya akan menjadi satu amalan buat mereka yang telah bekerja bertungkus lumus sepanjang tahun untuk capai target company atau mungkin reward pada diri sendiri mahupun bersama orang tersayang untuk merehatkan badan dan minda dari segala kekusutan dengan pergi bercuti. Dan Ty percaya , rata - rata majikan di luar sana juga mungkin akan adakan program seperti "Family Day" dan sebagainya. Jadi sudah bercadang ke nak ke mana ke , uolls?

Bonding time !


Like myself , kengkawan di opis dah berkali - kali ajak ke Singapura. Nak ke USS katanya tapi sepanjang tahun kami teramatlah sibuk , maklumlah di bahagian operasi. Katanya selepas shut down nanti iaitu menjelang pertengahan bulan November hingga hujung tahun perancangannya. Walaupun semakin banyak sumber dan platform yang semakin banyak dan tular di media sosial dengan perkongsian mengenai pelbagai pakej percutian , Ty tetap juga singgah di TRAVELOKA untuk mendapatkan maklumat percutian untuk kami.

Menariknya , laman web Traveloka semakin menarik! Bukan sebab ada promosi yang menarik dan berbaloi sahaja tetapi fungsi - fungsi pilihan juga kemas dan mudah untuk pengguna. Antara fungsi terbaru ialah Combo Flight + Hotel.


Tambahan fungsi ini amat memudahkan pengguna yang mencari tiket kapal terbang bersekali dengan tempahan bilik hotel. 2 dalam 1 fungsinya , mudah sungguh nak pergi bercuti , kan?


Pakej combo flight + hotel juga boleh membantu pengguna untuk membuat di antara 4 pilihan ; 
  • - Lowest Price
  • - Highest Price
  • - Review Score
  • - Highest Popularity
Dengan adanya pilihan ini , bagi mereka yang inginkan percutian bajet boleh mulakan dengan survey  di pilihan "Lowest Price" malah pengunjung juga boleh mendapatkan maklumat lebih terperinci di pilihan "Review Score".


Apa yang menarik perhatian Ty ialah kita sebagai bakal pelancong boleh membuat pilihan untuk menukar pilihan bilik di tab "Change Room" dan juga menukar masa penerbangan pilihan di tab "Change Room". Bermakna di sini , kita tidak akan terikat dengan ketetapan yang telah ditetapkan.

CARA - CARA TEMPAHAN
1. Buka web Traveloka dan klik pada tab di combo Flight + Hotel.
Buat pilihan dan klik pada butang "Select".

2. Semak dan buat pilihan yang diinginkan terlebih dahulu sebelum klik pada butang "Continue to Booking".

3. Isi butiran yang diperlukan dengan lengkap dan klik pada butang "Continue" dan bila semua butiran lengkap klik pada butang "Yes, Continue to Payment". 

4. Pilihan bayaran boleh dipilih. Kaedah yang paling menarik perhatian Ty sebagai pengguna setia Maybank ialah "Credit/Debit Card" . Sebab ada 0% Installment weyh! Apapun tertakluk kepada terma dan syarat.


COOL KAN?

Kiranya boleh pergi bercuti sambil kita juga boleh berjimat sesangat dah ni uolls! Pakej combo flight + hotel lepas tu ada pula opiton 0% installment. Pergh , menarik teramat! Sambil bercuti boleh berjimat, boleh la spend semasa bercuti nanti. 


Tengok ni uolls, Traveloka adakan promosi memang jimat habis sekarang ni. Up to RM70 Off tu. Dan jangan pula untuk dapat potongan hampir 15% Off ini dengan memasuki code 'TWOGETHER'. Barulah percutian uolls lagi jimat dan berbaloi.


Okay , Traveloka ini pun banyak membantu pengguna yang bakal pergi melancong dan bercuti untuk mendapat maklumat sangat terperinci tentang sesuatu destinasi yang akan dikunjungi nanti. Contohnya , andainya kata uolls yang tak pernah ke Singapura lagi dan tidak tahu apa yang menarik di sana juga apa aktiviti untuk di buat sepanjang percutian , uolls boleh study terlebih dahulu.



MUDAH KAN? SEMUANYA ADA DI TRAVELOKA !
Jadi uolls tunggu apa lagi uolls? Jomlah ikut Ty juga pergi bercuti ke Singapura dengan Traveloka , sebab tengah ada promosi Singapore Tour Packages yang sangat menarik sedang berlangsung yang pastinya uolls nanti-nantikan. Jumpa uolls di Singapura!

Jangan lupa install aplikasi Traveloka melalui Google Store dan tunggu juga kemunculannya di iOS tidak lama lagi!

8 comments:

  1. best2.yang paling best pasal maybank tu.hehe

    ReplyDelete
  2. Bestnya Traveloka ni. Installment tu menarik juga.. hehehe

    ReplyDelete
  3. tak pernah try lagi guna Traveloka.. bes lak pakej gini

    ReplyDelete
  4. Mmg wishlist nak pi Singapore, nak pi posing kat Gardens by the bay tu hehe

    ReplyDelete
  5. Pakej promosi Traveloka semua best², murah dan berbaloi!

    ReplyDelete
  6. memng berbaloi..bgusla dibuat mcm ni..sennag

    ReplyDelete
  7. Memang berbaloi pakej yang ditawarkan Traveloka..

    ReplyDelete
  8. Best-best. Nak pergi Singapore lah next year.

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen