Festival Makanan Thai Putrajaya

6:04 PM Yanty Lee 8 Comments


Salam u olls , 

Orang sekitar Putrajaya , Bangi , Serdang dan berhampiran dah ke Festival Makanan Thai di Park & Ride , Presint 14 , Putrajaya ke belum?


Bemula sejak minggu lepas lagi dari jam 10 pagi hingga 11 malam dan bakal nak ke penghujung festival dah. 8 Mac ni last katanya , tak tau la kalau diextendkan sebab men dapat sambutan ke pe ke.

Dah dekat 4 atau 5 kali ke sini dengan geng blogger Putrajaya dan geng opis. Yang belum berkesempatan nak pergi tu masih ada masa lagi ni. Meh Ty share gambar - gambar yang boleh terliurkan u olls.

Kerabu Ayam

Nasi Kerabu


Ais Krim Kelapa

Jajan





Telur Puyuh

Kerabu Maggi



Laksa

Makanan kat sini memang original dari Thai. Harga makanan di sini majoritinya berharga dari RM6 ke atas. So far harga makanan dan portion berbaloi.

Ad juga jualan seperti baju - baju etc. Toto pun ada. Walaupun tinggal dalam 2 hari ja , mana tau ada sales gila - gila murah. Rugi tak pergi. Nak gi Floating Market at Hatyai tu pun mungkin korang xberkesempatan jadi boleh sangat ke sini.

Enjoy korang !

8 comments:

  1. bestnyeee...teringin nk pegi..bila la nk buat sbh ni..

    ReplyDelete
  2. Amboi...somtam ada tak..hihi...

    ReplyDelete
  3. kerabu megi sedap nk mampus hahahah,semalam pi rasa macam nak pi lagi tapi tak de org nak pegang humaira nak bawa cam panas la plak hehehhe,semalam abg pegang dalam keta hehehhe

    ReplyDelete
  4. oo esok dah last, kena pi cepat2 ni

    ReplyDelete
  5. yg jajan tu tak pernah see kat Brunei

    ReplyDelete
  6. Dah pergi sana. memang best. sebab pergi bukan waktu sesak.. dia punya maggi kerabu tu memang sedap gila tapi tersangat pedas.. kemudian try rasa ketam yang dicampur dengan inti ayam ada gambar kat ats panggilannya Puuchaa.. sedap gak. hehe

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen