Kulit Jadi Glowing Dengan Deeja Cosmetic

9:02 AM Yanty Lee 6 Comments


Salam u olls , 

Nak cerita pengalaman sendiri sejak gunakan produk kecantikkan dari Deeja Cosmetic . Ty mula pakai set 5 in 1 Deeja Cosmetic baru - baru ni aja , masa tu balik Penang untuk cuti sambutan hari Raya Cina. Kiranya melaram masa CNY la gitchew.

Terus terang , Ty tak pernah guna proper set sampai ke krim malam semua. Kulit sensitif dan sememangnya tak berani nak cuba. Sekadar serum gitchew - gitchew je. Tapi best pula gatai -gatai niat nak cuba sepenuhnya produk ni , ringan tak terasa pun tebal muka bila apply pada kulit muka.


Paling mengejutkan Ty , bila nak kuar dengan mummy. Mummy sendiri tegur dan tanya "Ty pakai produk yang hat tu ka?". Ha kan. Dia sambung kata "Ha elok". Wah , perubahan in few day la kiranya. Jadinya seminggu lebih kat Penang tu tak tinggal la gunakan produk Deeja Cosmetic ni. Dan Alhamdulillah masih guna bila dah kembali kerja di Putrajaya. Ada member ni kata "Kulit dah tak kusam. Nampak lain sikit". Seriously , kembang kempis cheq ok.


Nampak cam biasa ja kan? Takde pun perlu pakai foundation segala bagai sampai tebal semata-mata nak putih melepak. As usual , simple me bila outing.


Apapun , mungkin produk ini sesuai dengan kulit Ty. Dan apa-apa produk pun ikut kulit masing - masing. Sejujurnya , lepas habis guna set ni , memang dah rancang untuk dapatkan kotak kedua. Dengan harga RM85/- dapat lengkap set nya , masih boleh guna nk masuk sebulan dah. 


5 in 1 Deeja Cosmetic 

1) Sabun
2) Toner
3) Krim siang
4) Krim malam
5) Krim nano (malam)

Testimoni terkini

Meh nak share dengan korang testimoni terkini pengguna Deeja Cosmetic.
GARA² MINYAK PANAS KULIT WANITA INI LEBIH CANTIK DARI SEBELUMNYA


Apa yang korang akan lakukan sebaik terkena minyak panas? Bukan sedikit ye tapi sebahagian dari kulit muka korang. Inilah mimpi ngeri yang berlaku kepada wanita ini.

Kulit wajah adalah aset besar terutama bagi wanita. Sakit, sedih dan risau semua ada bila berlaku kejadian sebegini. Sebaik terkena minyak panas wanita ini mendapatkan rawatan dari hospital. Tapi kerana bahagian yang terkena itu agak banyak dan sudah tentu masa yg diperlukan untuk sembuh lebih lama. 

Pada awalnya wanita ini memilih gel aloe vera untuk merawat luka dan pada masa yang sama dia berharap gel ini dapat membantu menghilangkan parut pada wajahnya.

"Saya kena mnyak panas tu ada dalam sebulan mcm tu la lepas tu saya dah tak pakai apa² skincare cuma sapu gel alovera je. Gel alovera tu cuma untuk baik luka² tu je nak hilangkan parut tu memang susah dan ambik masa lama jgk la.

"Tapi dalam sebulan tu muka dah jadi berminyak, tak bermaya, jerawat pn mula la tumbuh tapi parut tak hilang² juga...saya jadi down sangat² dengan masalah muka sy bila setiap kali tengok cermin, nak keluar rumah pn malu...kalau nk keluar rumah kena make up tebal², tapi make up mana boleh tahan lama...lama sikit je dh merekah.",luah Nurul dalam perkongsiannya kepada kami.

Dek kerana tak tahan dengan masalah kulit yang semakin menjadi jadi, dia mula mencari ikhtiar lain. Dengan lambakan pelbagai produk di pasaran Nurul lebih berhati hati dalam produk yang terbaik dan bermutu. Apa yang penting produk tu selamat, mendapat pengiktirafan dari KKM dan mampu menghilangkan parut besar pada wajahnya.

"Saya cuba tengok² produk skincare di facebook. Mulanya saya nak try set skincare lain, tapi tak tahu mcm mana saya boleh tertarik nak mencuba produk deeja cosmetic ni lepas tengok testimoni² yang cukup banyak dari pengguna. Saya nak tahu kesannya berbaloi tak dgn masalah parut saya yang teruk ni. Tak sangka akhirnya mmg produk ni terbukti berkesan. Banyak parut saya dah hilang hanya sebulan pemakaian dengan sangat² konsisten. Alhamdulillah husband dan family saya pun berpuas hati dengan perubahan ni.


"Masa mula² nak cuba skincare saya paling takut ada pengelupasan. Tapi inilah yang buat saya sangat² puas hati dengan deeja cosmetic bila parut kat muka saya dirawat tanpa apa² pengelupasan dan tak ada pedih².
"Saya mula menggunakan Set Deeja Cosmetic 5in1 dan diamond foundation dan alhamdulillah sebulan lebih bersama Deeja Cosmetic kulit saya dah bertambah baik. Jerawat pun dah kurang kulit lebih halus dan lembut dari dulu", tambah Nurul.



Kalau u olls yang nak try cuba beralih arah dan cuba tu boleh la dapatkan info lebih lanjut di 
Instagram : @deeja_cosmetics_hq
Facebook : Deeja Cosmetic HQ
No.Telefon : 019 6945950

6 comments:

  1. Amboiii makin comellah dia! Akak pun puashati guna Deeja.

    ReplyDelete
  2. Kami lom cuba lg. Tp mcm menarik je. Bkn apa xmo buang ms tebal2 tepek tu ini.

    Nk kuar je muncung panjang abg kita huhu..

    ReplyDelete
  3. makin letop, makin cantik lah kak ty nanti.. hihihi..

    ReplyDelete
  4. waduh..hot nampaknya..nampak makin putih gitu

    ReplyDelete
  5. ramai yang dah pakai deeja yerr...

    azni
    parenting & Iman : Jangan Marah Anak

    ReplyDelete
  6. Dah jumpa yg sesuai dengan kulit, senanglah ye Ty. Lepas ni boleh dah teruskan guna.

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen