Masakan Malaysia di Nine Chefs IOI City Mall Putrajaya

9:35 AM Yanty Lee 11 Comments


Salam u olls ,


Kali ni Ty nak kongsikan dengan u olls semua satu tempat makan yang memang menyajikan menu masakan yang di bawa dari seluruh Malaysia. Yang pastinya sememangnya sedap belaka , umpama makan oleh masakan air tangan orang lama - lama. Resepi dan ramuan memang asli. Dan semuanya ada di Nine Chefs , IOI City Mall Putrajaya.

Seriously , Ty ingatkan ada 9 orang chef yang sedang bertukang di dapur tapi rupanya beberapa jenis menu dari seluruh Malaysia aje. Dengan laparnya lepas balik dari kerja , Ty dengan kengkawan memang makan sampai tersandar tanda kenyang dan puas hati.

Antara menu makanan yang Ty dan kengkawan menlantak ;

Fried Salted Egg Squid - RM28.90
Memang suka sangat menu ni , tak muat langsung boleh aje buat ratah.

Deep Fried Siakap wuth Tiga Rasa Sauce - RM54.90
Mungkin menu biasa dapat kat kedai-kedai tomyam siam / kelantan kat luar kan tapi ini memang marvelous.

Seafood Tom Yam Soup - RM23.90
Ini pun memang sedap sebab menepati citarasa Ty , tak cair / ceroi. Puas menghirup!

Stir Fry Kangkung with Belacan - RM16.50
Tak terkata apa , pekena dengan nasi panas memang terangkat.

Deep Fried Soft Shell Crab with Butter Creame Sauce - RM45.90
OMG! Tersangat la yummy buttery soft shell crab ni , seriously tak muat langsung - langsung!

Itu antara menu yang boleh makan bersama kengkawan dalam 4 orang. Memang puas dan kenyang sesangat u olls. Tapi kalau kata u olls nak makan menu makanan ala carte pun ada. Dan pastinya , portion dan harga sangat berbaloi juga mengenyangkan.

Nasi Minyak with Lamb Shank Masala - RM45.90
Pengemar makan kambing , sila order menu ni. Sangat recommended sebab isinya sangat juicy dan gerenti puas hati habis la u olls.

Australian Rib Eye Steak - RM47.90
Ramuan yang diperah pada daging memang sangat menggoda untuk makan lagi dan lagi. Speechless!!

Oreo Cookie Milkshake - RM12.90
Minuman yang Ty order rupanya antara yang pemes dan menjadi pilihan. Puas minum , tak muat dan terlalu manis. U olls wajib try , OK?!

Pisang Cheese Combo - RM16.90
Gabungan mantop , pisang panas - panas disalut dengan cheese , coklat , oreo , milo etc.
Bersantai sebelum/selepas makan sangat meletops , uolls.

U olls , menu masakan semua ini ada dari seawal sahaja restoran ini beroperasi sehingga ke malam sebelum closing. Jadi kalau pepagi dah craving masakan ala kampung semua ni boleh la singgah ke Nine Chefs !




Maklumat lanjut :
Nine Chefs 
GE11 , Ground Floor ,
Symphony Walk , 
IOI City Mall , 
Lebuh IRC , 
IOI Resort City , 
62502 Putrajaya.
Waktu perniagaan : Ahad-Khamis : 10pagi-10malam / Jumaat-Sabtu : 10pagi-11malam

Wajib tau u olls singgah dan cuba sendiri. Sometimes treat yourself with lovely superb delicious food and makes your tummy happy.

11 comments:

  1. Ty......sampai hati tauuuu...terus akak rasa lapar sgt2

    ReplyDelete
  2. nieyl singgah pagi rabu...
    seapnyaaaa....

    ReplyDelete
  3. Amboii tak hajak pun.. hihih nampak menarik semua gambar makan diatas.. boleh try nanti

    ReplyDelete
  4. sedap-sedap makanannya...
    tetiba nak makan pisang goreng....

    ReplyDelete
  5. awak2.. bila kita bleh mkn bersama ye awk. ehhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. awaaaa yang busy sangat... saya tunggu je awaaaa ...

      Delete
  6. wahhh menu dia..semua nampak sedap

    ReplyDelete
  7. huhuhu nampak menyelerakan tp boleh tahan jgk harganya ye.. :D

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen