Short Vacay di Jerejak Rainforest Resort

9:07 AM Yanty Lee 21 Comments



Mengakhiri tahun 2015 , +Iena Arryiena buat keputusan sendiri untuk bercuti bersama di Jerejak Rainforest Resort . Dah beli pakej percutian di AirAsiaGo , pakej untuk 2H1M - RM136/2 pax. Dari awal nak gather itu ini cam hangat - hangat taik ayem jadi inisiatif ni yang di ambil. Dimaklumkan melalui call , nak tak nak "hang kena setuju juga" kekdahnya. No choice sebab dah beli.

Walaupun masih dalam negeri kelahiran masing - masing saja short vacay ni tapi rasa eksaited tu len macam. Sedangkan bermalam satu malam je. Pillow Talk gitu.

Pakej ni bersekali dengan tambang bot pergi balik ke Jerejak Rainforest Resort . Kami berkumpul dan naik bot ikut jadual yang memang dah tetap sedia ada. Kami nek bot hat jam 4.30 petang. Tapi ada sorang terlepas jadi kena nek sorang - sorang dengan guest lain next trip.

Swimming Pool ini la port utama bersantai kalah anak - anak kecil

Tempat menginap

Lepak petang sampai ke senja , tak leh mandi laut sebab ada obor - obor.

Ikutkan hati nak saja jalan - jalan ke dalam dan tengok tempat - tempat peninggalan Rusia dan sebagainya. Tapi yang lain takut , takkan nak pergi sorang - sorang pula jadi melepak merangkap berehat bersama sebab bukan senang nak jumpa dan dapat kumpul sama - sama.

Bajet cam gambar kenangan bersama.

Penyeludupan berlaku. Kalau baca dari awal mungkin faham. Ya , kami berlima. Opps. Bekalan makan untuk 1 malam cam nak tinggal 4 - 5 hari. Gambar ni je boleh expose. Yang lain terlampau peribadi (mohon jangan hack fon kami semua).

Tazabarrrrr nak jumpa senget - senget ni lagi 4 bulan. Next trip bukan lah vacay tapi boleh dikira vacay juga la kot. Rindunya!

21 comments:

  1. Hahahha...i wan to move it movee ittt

    ReplyDelete
  2. Teringin gak nak pergi Pulau Jerejak tu, nak tengok peninggalan sejarah ^-^

    ReplyDelete
  3. bestnya bestnyatay lama nk cari port mancing . boleh try ni.

    ReplyDelete
  4. bestnya..dah lama teringin nak pergi tapi tak jadi2..

    ReplyDelete
  5. yeahh pillow talk! bukan senang nak dpt masa yg berkualiti tu kan.. seronoknyaa..:)

    ReplyDelete
  6. Dikelilingi dengan kehijauan...alhamdulillah..

    ReplyDelete
  7. ty..dlm gamba tu bilik dia blh thn.. ok x bilik dia? cam menarik jer hihi

    ReplyDelete
  8. teringin juga nak ke sini...ramai kata best

    ReplyDelete
  9. jerejak ni dekat mana? hahaha... tak pernah dengar...btw, nice view lahhh..

    ReplyDelete
  10. Wah! Menariknya. View memang the best. Tenang je tengok!

    ReplyDelete
  11. lama dh tak vacay. skang bru free sikit huhu

    ReplyDelete
  12. Pulau Jerejak? Pernah dengar....tp tak pernah pergi. Berehat dan santai santai mungkin oklah kot pulau ni kan Ty....
    Okje tak sempat berdating dating dgn kawan mcm Ty ni, dah kawen....

    ReplyDelete
  13. cantik tempat nie . teringin nak pi 1 day nnti =)

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen