Melaka - Luangkan Masa Bersama Keluarga

5:10 PM Yanty Lee 6 Comments



Melaka , bersama meninggalkan sejarah bersama mummy & daddy Ty. Memandangkan Melaka adalah Bandar Bersejarah , jadi kenangan ke sana bersama #familee pun terciptalah sejarah untuk diabadikan di hari – hari yang mendatang.



Alhamdulillah , kesihatan kedua – dua nya baik – baik sayang saja. 

Terpanggilnya ke Melaka atas sebab niat mummy Ty , dia dah rancang macam – macam untuk mengisi hari – hari terluang selepas berpencen. 

Tapi apakan daya , kita hanya mampu merancang , Dia yang menentukannya. Dan kerana dorongan dari sekeliling juga dengan semangat yang kuat masih ada dalam diri mummy dan daddy tak menjadi halangan untuk sukseskan perancangan yang dirancangkan. Jalan ke Melaka ni memang Ty dah kira terror la juga, jadi tak da masalah nak tuk jadi driver tuk ke sana. Untuk family je ye. 


Destinasi pertama ke Dataran Pahlawan , belikan daddy cool seluar dan sedihnya sesi pow mummy tak berhasil. Window shopping dan lepak McD bersama kami tiga beranak sebelum sesi pukul kaki bermula dari Dataran Pahlawan sampai ke Jonker Street.









Bukan selalu dapat ruangkan masa bersama , Ty dah lone ranger dan jauh dari keluarga. Dah jauh ini depa rindu la kat cheq tu yang selalu sangat mai kat cheq. Kekangan kerja di pejabat dan luar pejabat memang tak sempat nak balik ke Penang oftenly , penat pun tak habis lelahnya dah datang pula yang baru.

Oh , I’m married




Married to my work.

6 comments:

  1. dah lama x pi melaka... ok, next plan melaka aku datang! hehehee

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum ty, lama sheila tak jejalan Melaka. teringin nak naik menara taming sari tu. hehe singgah menabung darlie sini.. terperanjat baca 'im married'... sekali baca sambungan, tergelak sheila. hihiiii jaga diri selalu ty ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha , sorry la tak jemput Sheila ke kenduri. Nanti kita jejalan jom.. TQ Sheila!

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen