Dari Pejabat ke Luar Pejabat

9:30 AM Yanty Lee 8 Comments


Salam u olls , 

Ingat lagi Ty bercuti sekejap dengan mummy daddy di Melaka [klik]? Lepas habis hari cuti minggu , Ty masuk je kerja , tak jumpa dah jalan pulang ke rumah dengan on time. Memang sebelum ni pun tak ada la balik sharp on time tapi bukan direct macam kali ni. 

Paling lewat balik ke rumah dari office pukul 10 malam , berturut – turut. Dari sesorang , esok-esoknya berteman. 

Teman? Geng opis juga , semuanya terpaksa sebab coding dari system bayaran tunggang langgang dan keadaan jadi huru hara , dateline sebelum kami semua outstation. Tapi tak cukup masa walaupun hari – hari kerja sampai malam.


Ada sampai bawa anak , laki datang ofis. (Picture : Aiman , anak Kak Jul tolong Ty "buat" kerja)

Tak boleh bayangkan if I’m married and how’s the situation

And that why I always say that I’m married to my work. 

Eat  , Sleep , Work. 

Yeah, what a life? 
But I prefer this kind of life actually. 


Jangan kata blog terabai , rumah pun sama. Owh kereta dari bulan Februari sejak bertukar tangan masa di Penang tak berbasuh hingga ke hari ni. Bila mummy tak sihat , daddy shoot ke Putrajaya with my car dah tak sempat nak ke car wash centre , lagi bertambah bizi u olls. Hujan jap panas jap , cuaca tak menentu dan Ty rasa such a wasted to burn my Ringgit Malaysia untuk basuh kereta. Ceritanya , Ty sangat sibuk sebenarnya.


Wajah – wajah fake gumbira , hakikatnya tidak. 


Kami bertukar menjadi sardine , semata – mata nak lunch bersama. Hari Jumaat je long break , dapat tengok muka masing – masing walaupun hakikat duduk sebelah kiri kanan depan belakang. Sibuknya lahai, tak terlaguk kepala semua orang.

Dua minggu berturut – turut Ty berada di negeri orang. Bukan bercuti tapi atas urusan kerja rasmi. Boleh kata bercuti la juga , sambil kerja tu menyelam tapi tempat Ty ditugaskan tak ada apa yang menarik. Sekadar melihat tempat orang.

Letih , memang letih tapi demi sesuap nasi juga anak – anak duta kecil Malaysia di luar Negara , kerja tetap kena selesaikan. Berkhidmat Untuk Negara , gitu . 


Apapun jua pekerjaan kita kenalah ikhlas melakukannya.

im coming back on my backdated writing. IN SHA ALLAH

8 comments:

  1. sampai terpaksa bw anak sian juga kwn ty tu kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat kak , terpaksa apa kan daya ...

      Delete
  2. Done follow sini
    dari mialiana nak url

    semoga apa yg diusahakan membuahkan hasil didunia dan akhirat

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen