Review Filem : Star Trek Into Darkness

2:00 AM Yanty Lee 8 Comments

Salam u olls ,

Star Trek Into Darkness? Eh. Bukan akan ditayangkan pada 16 Mei ni ke?

Ha , Patutnya la kan sebab tengok kat poster di panggung macam gitu tapi Ty dah layan awal 5 hari sebelum tarikh sepatutnya kah?
Date : 11 May 2013
Time : 5.30 PM
Venue : GSC Alamanda
Janji filem ni memang gempaq abes la korang. Tak menyesal tengok tambah² berkaca mata 3D.

:

Sinopsis : Mengisahkan tentang satu pengembaraan yang paling dan sangat terhebat sepanjang zaman bermulan dengan Star Trek . Menceritakan mengenai kewibawaan dan kecekalan seorang anak kapal muda ; James T.Krik watak yang dilakonkan oleh Chris Pine yang telah berlayar dalam sebuah kapal angkasa tercanggih yang dicipta oleh U.S.S Enterprise dan telah bertarung nyawa dalam sebuah misi untuk menghalang daripada segala kejahatan dan kezaliman daripada sesama ahli militan , dan daripada seorang makhluk yang masih hidup di kalangan spesisnya yang telah lama pupus ; John Harrison @ Khan . Tanggungjawab Kapten Krik berjaya mengharungi segala dugaan dan halangan walaupun sanggup mengadaikan nyawanya sendiri daripada membiarkan seluruh anak kapal lain mati.


Review :
Cerita filem sains fiksyen ni sangat menarik. Jalan cerita pertarungan Kapten Krik yang handsome memang Ty salute , tabik spring habis punya. Kalau di Malaysia macam ni , erk  "no komen". Eh. (ada ke yang sanggup gadia dan korbankan nyawa , nanti difitnah / kaitkan dengan politik je kan?) Selalu juga berangan boleh bawa kereta di ruang udara macam ala - ala dalam filem ni , bajet nak elak dari kesesakan lalu lintas di Malaysia ni. Tapi Ty dan kawan  berpendapat , sempat ke nak hidup di zaman yang serba canggih macam tu. Opss. 

Macam mana Ty rasa tak rugi menonton filem Iron Man 3 lebih kurang macam layan filem ni. Bukan tak sokong filem buatan dari negara sendiri ye , cuma kepuasan pengguna itu hak Ty kan. 

Nanti 16 Mei , terjah panggung taw! Layan filem ni dengan yang tersayang. Hukhuk.

8 comments:

  1. wah.. tak rugi menonton? memang nak kena tengok ni.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul ! Ty yakin Bro Boni akan seronok layan movie ni.

      Delete
  2. setuju ngan your statement " kepuasan pengguna is our right"..

    yea.. Iron Man 3 is gedebom! (Y) hehe..

    hmm sinopsisnya cam.. kureng menarik perhatian fae.. tapi wait til i watch the movie la hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah , memang tak leh lawan Box Office movie la tapi best la , just try and watch dulu.

      Delete
  3. Star Trek.. hemm.. teman memang xberapa minat citer star trek ni.. darui dulu lagi.. tapi iron man memang suka sgt2.. bestt!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. better then the previously kot but Iron man mg best tak ditandingi la

      Delete
  4. Blm sempat tgk................

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen