Wasiat buat Insan Tersayang

3:53 PM Yanty Lee 2 Comments

Wasiat? Amboi macam dah cukup amal ibadat dan confirm mati awal nampak kan. Actually bukan , ini adalah wasiat yang diadakan semasa Yanty menghadiri kursus bersama Abah Penceramah Bergitar di Auditorium tempat bekerja.

Penceramah ini sangat the best. Dulu masa hadir kursus induksi pun Abah juga ada bagi ceramah di antara slot yang ada. Air mata gerenti jatuh ke pipi punya la melainkan yang hati batu / hati kering ataupun kontrol macho / cun.

Abah suruh kami isi lampiran dia bagi bersertakan dengan sampul , isi dan tulis mengikut kehendak yang terdapat dalam surat tu. Selepas selesai tulis , Abah kumpulkan semula dan katakan akan dihantarkan ke alamat yang tertera di hadapan sampul.

Memandangkan Yanty single ; belum berkahwin maka digalakkan dihantarkan kepada keluarga , dengna itu sudah tentu lah Yanty hantar kepada kedua - dua orang tua ; mummy & daddy.

Kelakar okay isi yang Yanty tulis tapi bermakna kalau betul - betul kenal siapa Yanty. Jom tengok.

Kepada :
Encik Md.Sheriff & Puan Mahani

Janji Ku :
"Be a good girl , daughter to both of you.
Will make you proud of having me.
InsyAllah I will take care each of you until last breath."

Wasiat Ku :
"Jangan buang bantal bucuk Yanty if i'm gone.
It is a precious memory & memory for the whole family to keep remembering me."

Memori / Kenangan / Nostalgia
Pahit Manis Ketika Bersamanya / Ayah Dan Ibu :

Daddy : - Ronda2 keliling area rumah setiap petang ; Tolong menyibuk lipat bungkus nasi lemak ; & ikut berkempen.

Mummy : - Sakit selalu disamping walaupun kena bebel & mengamuk sebab bantal bucuk dibakar.

Okay , bantal bucuk banyak ditekankan dalam janji & wasiat dsb sebab walaupun dah besar panjang ni , masih lagi tak boleh dipisahkan. Apa nak dikata , katalah. Saya tetap sayang bantal bucuk saya. LOL . Yanty balik Penang , daddy yang kata wsiat dah sampai. Abah really pos the letter dan sebab tu la Yanty snap picture tu.

2 comments:

  1. wahhh terharu nye..

    smohe yanty dpt berbakti pd mak n ayh..
    doakn nina jugakss taw?/ hehehe..

    ReplyDelete
  2. nina : usaha ye! belajar rajin2 buktikan boleh jadi org yg berguna kelak. =)

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen